MY KTEO

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Έρευνα Prorata: Ποιος πολιτικός είναι ο δημοφιλέστερος και ποιος ο πλέον αντιπαθής


Σημαντικά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από τα στοιχεία έρευνας της εταιρείας Prorata, αναφορικά με τη δημοφιλία των πολιτικών προσώπων στη χώρα μας.

Η έρευνα διενεργήθηκε κατά το διάστημα 11 - 14 Ιουλίου 2022, με τη μέθοδο της ποσοτικής έρευνας, με online συμπλήρωση δομημένου ερωτηματολογίου από τον γενικό πληθυσμό της χώρας και από ηλικίες άνω των 17 ετών, στο σύνολο της επικράτειας.

Επί της ουσίας, η δημοσκόπηση καταγράφει το βαθμό συμπάθειας και αντιπάθειας, αντίστοιχα, των πολιτών έναντι τόσο των πολιτικών αρχηγών όσο και συγκεκριμένων υπουργών και βουλευτών.

Ο δείκτης δημοφιλίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε ό,τι αφορά τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, το 52% των ερωτηθέντων τον Ιούλιο του 2022 απαντά «Σίγουρα / Μάλλον αντιπαθώ», έναντι ποσοστού 44% που απαντά «Σίγουρα / Μάλλον συμπαθώ», ενώ το 4% των ερωτηθέντων δηλώνει «Δεν ξέρω / Αδιάφορο».

Αξιοσημείωτο σε ό,τι αφορά τα ποσοστά του κ. Μητσοτάκη, είναι το γεγονός ότι ο αντίστοιχος δείκτης συμπάθειας - αντιπάθειας προς το πρόσωπό του ήταν εντελώς αντίθετος τον Απρίλιο του 2020 όταν το 55% δήλωνε πως τον συμπαθούσε, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό αντιπάθειας έφτανε τότε το 39%.

Η δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα

Σχεδόν αμετάβλητη - με ελαφρές διακυμάνσεις - διαμορφώνεται η δημοφιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Τον Ιούλιο του 2022 το 58% των ερωτηθέντων τον Ιούλιο του 2022 απαντά «Σίγουρα / Μάλλον αντιπαθώ», έναντι ποσοστού 37% που απαντά «Σίγουρα / Μάλλον συμπαθώ», ενώ το 5% των ερωτηθέντων δηλώνει «Δεν ξέρω / Αδιάφορο».

Τα αντίστοιχα ποσοστά τον Απρίλιο ήταν 58% και 35% αντίστοιχα.

Πόσο δημοφιλής είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης

Σε ό,τι αφορά το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, που είναι και το «νεοεισερχόμενο» πρόσωπο στην έρευνα της prorata, τον Ιούλιο του 2022 η δημοφιλία του δεν φαίνεται να κυμαίνεται με την καλύτερη δυνατή προοπτική.

Ενδεικτικά, το 48% των ερωτηθέντων τον Ιούλιο του 2022 απαντά «Σίγουρα / Μάλλον αντιπαθώ», έναντι ποσοστού 32% που απαντά «Σίγουρα / Μάλλον συμπαθώ», ενώ αξιοσημέιωτο είναι το γεγονός ότι το 20% των ερωτηθέντων δηλώνει «Δεν ξέρω / Αδιάφορο».

Ο δείκτης δημοφιλίας για τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Για τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας τον Ιούλιο του 2022 το 55% των ερωτηθέντων τον Ιούλιο του 2022 απαντά «Σίγουρα / Μάλλον αντιπαθώ», έναντι ποσοστού 29% που απαντά «Σίγουρα / Μάλλον συμπαθώ».

Η δημοτικότητα του Κυριάκου Βελόπουλου

Σε ό,τι αφορά τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκο Βελόπουλο, τον Ιούλιο του 2022 το 79% των ερωτηθέντων τον Ιούλιο του 2022 απαντά «Σίγουρα / Μάλλον αντιπαθώ», έναντι ποσοστού 10% που απαντά «Σίγουρα / Μάλλον συμπαθώ».

Πόσο δημοφιλής είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, παραμένει βάσει της έρευνας αρκετά αντιδημοφιλής, καθώς τον Ιούλιο το 2022 το 70% των ερωτηθέντων τον Ιούλιο του 2022 απαντά «Σίγουρα / Μάλλον αντιπαθώ», έναντι ποσοστού 20% που απαντά «Σίγουρα / Μάλλον συμπαθώ».



CNN.gr