MY KTEO

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Εγκρίθηκε οριστικά - και από τα πρώτα στη χώρα - το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας «ΕΠ Στερεά Ελλάδα 2021-2027»

 


Εγκρίθηκε οριστικά - και από τα πρώτα στη χώρα - το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας «ΕΠ Στερεά Ελλάδα 2021-2027» με 426 εκατομμύρια ευρώ, υπερδιπλάσιο σε σχέση με το προηγούμενο της περιόδου 2014 – 2020.

Για το μέγεθος, τα χαρακτηριστικά και την ταχύτητα έγκρισης του προγράμματος ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ευχαρισεί θερμά την Ευρωπαία Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Elisa Ferreira, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και όλη την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τον Προϊστάμενο Κωνσταντίνο Λέμα και τα στελέχη της ΕΥΔΕΠ Στερεάς Ελλάδας.

 Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός όλοι μαζί, ξεκινήσαμε μια παν-Στερεοελλαδίτικη μάχη, από την προηγούμενη θητεία μας με τον Κώστα Μπακογιάννη, που κορυφώθηκε τα τελευταία χρόνια, έως ότου πετύχαμε -οριστικά πλέον- να διακόψουμε μια διαχρονική αδικία στη χρηματοδότηση με την πλήρη στήριξη της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, των Δήμων, των Επιμελητηρίων, αλλά και των Βουλευτών μας.

Πετύχαμε πολλά με τα σαφώς λιγότερα κονδύλια του ΠΕΠ 2014-2020, που ολοκληρώνεται. Έχουμε πλέον στη διάθεσή μας υπερδιπλάσιες χρηματοδοτήσεις και κυρίως έχουμε αποδεδειγμένα την εμπειρία και την τεχνογνωσία να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε αναπτυξιακές και κοινωνικές δράσεις, ώστε να διαχυθεί σωστά το νέο πρόγραμμα στην κοινωνία. Και για το νέο μας ΕΣΠΑ, δεν θέλουμε απλώς «απορρόφηση». Θέλουμε… να πιάσει