MY KTEO

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Πότε ανοίγουν τα σχολεία φέτος - Η ημερομηνία τον Σεπτέμβριο 2022


Το καλοκαίρι συνεχίζεται, αλλά πολλοί μαθητές που έχουν επιστρέψει από τις καλοκαιρινές τους διακοπές αναζητούν την ημερομηνία επιστροφής στα σχολεία τον Σεπτέμβριο.

Αλλά και οι γονείς που θέλουν να γνωρίζουν πότε θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία για τη νέα περίοδο, αναζητούν την ημερομηνία που θα ανοίξουν τα σχολεία για να κάνουν τον προγραμματισμό των οικογενειακών διακοπών στο διάστημα που απομένει.

Την απάντηση είχε δώσει από τα τέλη Μαΐου, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Κόπτσης. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, είχε πει πως η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, επειδή η συγκεκριμένη ημερομηνία πέφτει φέτος Κυριακή, το πιθανότερο είναι ότι θα ανοίξουν την αμέσως επόμενη, δηλαδή, τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Τα μέτρα στα σχολεία τον Σεπτέμβριο
Μέχρι τώρα, δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι οι μαθητές θα πάνε ξανά με μάσκα ή self test στα σχολεία. Με την άρση των μέτρων είχε καταργηθεί ο έλεγχος, ενώ από αρχές Ιουνίου καταργήθηκαν και οι μάσκες, με εξαίρεση τις εξετάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, αν χρειαστεί να ληφθούν μέτρα με το άνοιγμα των σχολείων, αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου.



iEidiseis.gr