MY KTEO

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ (το 70% της επιλογής των συναδέλφων): Η διοίκηση του Σωματείου υπέπεσε σε σοβαρό συνδικαλιστικό ατόπημα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δυστυχώς συνάδελφοι για μια ακόμη φορά η διοίκηση του Δ.Σ. του Σωματείου μας και με την γνωστή τακτική της συνεδριάζουμε μόνοι μας, η καθόλου, άλλωστε έχουμε πλειοψηφία των τριών και των δύο υποχείριων λειτουργώντας με γνώμονα το μίσος και το πάθος και φυσικά την εκδικητική στάση λόγω της ΕΔΕ που πραγματοποίησε ο Δ/ντης Καθαριότητος κ. Βασσιάς Ιάκωβος για το θέμα των καυσίμων του αρχηγού του αυτής της καταπληκτικής ομάδας κ. Κούμαρου.

 Η διοίκηση του Σωματείου υπέπεσε σε σοβαρό συνδικαλιστικό ατόπημα εκδίδοντας μια ανακοίνωση σχετικά με τις κάμερες στο χώρο του Εργοταξίου και της Καθαριότητας ,καταφεύγοντας σε ψέματα,  φορτώνοντας  την ανικανότητα τους να χειριστούν το θέμα και χωρίς να σεβαστούν το γεγονός ότι ο κ. Βασσιάς είναι και μέλος του Σωματείου αλλά και Δ/ντης ίσως της μεγαλύτερης Δ/νσης του Δήμου.

 Αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα τα γεγονότα:

1.         Η καταπληκτική ομάδα ανακάλυψε μετά από 4 μήνες περίπου την ύπαρξη καμερών (Απρίλιο τοποθετήθηκαν) στο χώρο του εργοταξίου αν και ο γραμματέας του Δ.Σ. θεωρητικά εργάζεται εκεί.

2.         Η μελέτη για την τοποθέτηση έγινε από τον συνάδελφο Παπαδόπουλο Χρήστο και πήρε την έγκριση του GDPR του Δήμου.

3.         Δεν μας είπε βέβαια ο κ. Κούμαρος αν τηρούσε την ίδια διαδικασία όταν αγόραζε σωρηδόν κάμερες που τις τοποθετούσαν  όπου υποδείκνυε ο πρώην Γ.Γ. και παρακολουθούσε την παρουσία των εργαζομένων.

Βέβαια τότε δεν ήταν συνδικαλιστής. Ήταν ο ίδιος αυτό που σήμερα καταγγέλλει: συνάδελφος με θέση ευθύνης που στερούταν οποιουδήποτε σεβασμού προς τους νόμους και τους συναδέρφους.

Εμείς όμως ως Σωματείο τότε δεν καταγγείλαμε απλά. Τότε συνδικαλιστικά πάψαμε την λειτουργία τους.

Όσο για τον χαρακτηρισμό «ποντικοί»  θεωρούμε αυτούς που πήραν την Διοίκηση του Σωματείου ώστε να μπορούν με την συναίνεση και της Δημάρχου να σουλατσάρουν σε καθημερινή βάση ανενόχλητοι -παίρνοντας και μηνιαίο επίδομα από το Σωματείο-να νομίζουν ότι είναι στο απυρόβλητο και να χρησιμοποιούν το Σωματείο ώστε να βγάλουν τα κόμπλεξ και τα απωθημένα τους.

Διοίκηση του Σωματείου κύριοι δεν είναι το τουριστικό γραφείο που στήσατε για να πάνε οι συνάδελφοι που μπορούν στο Βόλο για τσίπουρα, ούτε αντίστοιχα να πάνε αυτοί που μπορούν για πολιτιστική ανάταση στο Δελφινάριο. Άλλωστε τα χρήματα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας είναι όλων των συναδέλφων και πρέπει να μοιράζονται σε όλους ισόποσα, δίκαια και με ουσιαστικό στόχο.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν θέση στην απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης του Δ.Σ. και επιστρέφοντας χαρακτηρισμούς: δυστυχώς λειτουργούν ως παρακράτος και είναι κοντά στο να γίνουν ξένα και εχθρικά σώματα.

Εμείς ως πλειοψηφία θα είμαστε εδώ, όσο και να μας πολεμάτε εσείς και οι σπόνσορες σας για να καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συνδικαλιστική σας στάση αυτή που περιορίζεται στα υπαρξιακά σας και έχει ιστορία 6-7 μηνών. Γιατί πριν αναλάβετε με τις γνωστές μεθοδεύσεις θέσεις ευθύνης, η μεγαλύτερη σας δράση ήταν μια αναρρωτική άδεια σε απεργία.          

Οι εκπρόσωποι του συνδυασμού:

Χάρης Καραμάντουλας

Μητράκης Αντώνιος

Μπελίτσου Παναγιώτα

Ντούνιας Ευάγγελος