MY KTEO

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Χαλκίδα: Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στην εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Academy-Τι είπε για υποκλοπές, για το χειμώνα που έρχεται, για τις επενδύσεις στην Ελλάδα(ΒΙΝΤΕΟ)

Η ΟΝΝΕΔ Academy διοργάνωσε σήμερα στη Χαλκίδα επιμορφωτική εκδήλωση και ένας εκ των ομιλητών ήταν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Υπουργός αναφέρθηκε
στο θέμα των υποκλοπών και είπε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε χθες στη Βουλή, επίσημα, ότι παρακολουθούσε την Τρόϊκα. «Δηλαδή παρακολουθούσανε την Κομισιόν. Παρακολουθούσανε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Παρακολουθούσανε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μας είπανε επισήμως ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα παρακολουθούσε την Κομισιόν».

Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην εικόνα της Ελλάδας όπως αυτή παρουσιάζεται από κανάλια και όπως είπε, πέρα από την εικόνα αυτή που παρουσιάζεται από τα κανάλια, της Ελλάδας που έχει μόνο προβλήματα, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική: «Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει τριπλό ρεκόρ όλων των εποχών. Θα έχουμε τις μεγαλύτερες επενδύσεις και τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις».

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στο χειμώνα που έρχεται και είπε πως θα είναι δύσκολος, αλλά η Ελλάδα είναι σε καλύτερη μοίρα, από τους Γερμανούς, του Γάλλους, τους Σουηδούς και όλους τους βόρειους. Και αυτό γιατί πρώτον «ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκλεισε τη συμφωνία και υπέγραψε την κατασκευή του ΤΑΠ, αν και τότε ήταν όλοι αντίθετοι, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει όχι και οι αριστεροί φωνάζανε ότι θα καταστρέψουμε το περιβάλλον. Αυτός ο αγωγός όμως που φέραμε από το Αζερμπαϊτζάν, σήμερα, είναι εναλλακτική πηγή φυσικού αερίου. Και δεύτερον, η κατασκευή του σταθμού LNG στη Ρεβυθούσα και η πρόσθεση του FSRU στη Ρεβυθούσα επί Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Ελλάδα έχοντας λάβει τα κατάλληλα μέτρα στον κατάλληλο χρόνο θα έχει καλύτερη μοίρα από του βόρειους.»  

Στη συνέχεια ανέλυσε την τέχνη του πολιτικού διαλόγου: αντιπαράθεση με λογικά επιχειρήματα, θέμα στο οποίο ήταν και εισηγητής στην επιμορφωτική εκδήλωση. 

Το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής Σπύρος Πνευματικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.






Δείτε το βίντεο