MY KTEO

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Το Κέντρο υγείας Ιστιαίας επισκέφθηκε ο Συμεών Κεδίκογλου και διαπίστωσε υποβάθμιση σε σχέση με το παρελθόν


Στη Βόρεια Εύβοια βρίσκεται ο πρώην υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου, στον τόπο καταγωγής του. Χθες επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, συνομίλησε με πολίτες και προσωπικό ενώ η Διευθύντρια τον ενημέρωσε αναλυτικότερα για ανάγκες και ελλείψεις.

Όπως αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου:

«Η κατάσταση είναι γνωστή σε όλους τους πολίτες που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του και δε θα πω πολλά. Άμεση είναι η ανάγκη σε ειδικότητες αιχμής (γενικής ιατρικής, παθολογίας, παιδιατρικής, ακτινολογίας) ιδιαίτερα  μετά από πρόσφατες ή επικείμενες συνταξιοδοτήσεις ιατρών. Διαπίστωσα υποβάθμιση σε σχέση με το παρελθόν καθώς άκουσα με έκπληξη και λύπη ότι δεν φτάνουν τα αναλώσιμα καθώς έχουν μειωθεί (σύριγγες, βαμβάκι κλπ) και αναγκάζονται να συμπληρώνουν από το πενιχρό ποσό επιχορήγησης των 2200 ευρώ! Την ώρα που σπαταλώνται αλλού τεράστια ποσά επιβεβαιώνεται ότι αυτή η χώρα είναι «ακριβή στα πίτουρα και φθηνή στο αλεύρι»!

Για δε τον παραλογισμό του κράτους αρκεί να πούμε ότι αφού εκπαιδεύτηκαν δυο νοσηλεύτριες στην αιμοκάθαρση για την μελλοντική μονάδα τεχνητού νεφρού (χρειάζεται να επανέλθω με ειδική αναφορά για το θέμα) έληξε η απόσπαση της μιας και δεν εγκρίνεται ως σήμερα η παραμονή τις στο Κ.Υ. αν και το επιθυμεί!»

Η κατάσταση είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολη. Δε χρειάζονται μεγάλα λόγια ή αντιπολιτευτικές κορώνες. Χρειάζεται όμως παραπάνω έννοια στα προβλήματα από μια κυβέρνηση που θα πιστεύει στο δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας ώστε να αναβαθμιστούν βήμα-βήμα οι υγειονομικές μας υπηρεσίες!»