1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
150 ml κόκκινο κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1/2 κ. γλ. κίμινο
150 ml ελαιόλαδο
500 γρ. σάλτσα ντομάτας τριμμένη
1 κουτ. γλυκού βούτυρο
100 ml κρασί
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βρέχεις το ψωμί με το κρασί και το αφήνεις μέσα σε ένα μπολ για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει
- Προσθέτεις στο μπολ τον κιμά, το σκόρδο, το κίμινο, τα 30 ml λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Ζυμώνεις καλά με τα χέρια σου και πλάθεις τα σουτζουκάκια.
- Τα τοποθετείς το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί και ρίχνεις 30 ml ελαιόλαδο ακόμη.
- Τα αφήνεις να ψηθούν για 10 περίπου λεπτά στους 200°C.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις την τριμμένη σάλτσα ντομάτας 30 ml ελαιόλαδο, το βούτυρο, το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνεις τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά και την αφαιρείς.
- Ρίχνεις τον ζωμό στη σάλτσα και ανακατεύεις καλά.
- Την προσθέτεις στα σουτζουκάκια τα τοποθετείς και πάλι στο φούρνο και τα αφήνει να ψηθούν για 20 περίπου λεπτά.
- Τα γυρνάς 2-3 φορές ώστε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
- Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
- Μπορείς να τα συνοδεύσεις με ρύζι ή με σαλάτα.
govastileto.gr