Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακά σουτζουκάκια

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακά σουτζουκάκια


Υλικά συνταγής:
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
150 ml κόκκινο κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1/2 κ. γλ. κίμινο
150 ml  ελαιόλαδο
500 γρ. σάλτσα ντομάτας τριμμένη
1 κουτ. γλυκού βούτυρο
100 ml κρασί
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 μικρό ξυλάκι κανέλα
5 κόκκους μπαχάρι
αλάτι,
πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Βρέχεις το ψωμί με το κρασί και το αφήνεις μέσα σε ένα μπολ για 10 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει
  • Προσθέτεις στο μπολ τον κιμά, το σκόρδο, το κίμινο, τα 30 ml λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Ζυμώνεις καλά με τα χέρια σου και πλάθεις τα σουτζουκάκια.
  • Τα τοποθετείς το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί και ρίχνεις 30 ml ελαιόλαδο ακόμη.
  • Τα αφήνεις να ψηθούν για 10 περίπου λεπτά στους 200°C.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνεις την τριμμένη σάλτσα ντομάτας 30 ml ελαιόλαδο, το βούτυρο, το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνεις τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά και την αφαιρείς.
  • Ρίχνεις τον ζωμό στη σάλτσα και ανακατεύεις καλά.
  • Την προσθέτεις στα σουτζουκάκια τα τοποθετείς και πάλι στο φούρνο και τα αφήνει να ψηθούν για 20 περίπου λεπτά.
  • Τα γυρνάς 2-3 φορές ώστε να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
  • Είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
  • Μπορείς να τα συνοδεύσεις με ρύζι ή με σαλάτα.


govastileto.gr