1½ κιλό σουπιές, καθαρισμένες καλά και κομμένες σε ράβδους
200 γρ. μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
1 κ. γλ. θυμάρι
1 κ. σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι μάραθο ψιλοκομμένο
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
400 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα
- Το αφήνεις να ζεσταθεί και προσθέτεις τις σουπιές, την κομμένη ντομάτα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον πελτέ, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
- Ανακατεύεις και τα αφήνεις να βράσουν για 4 περίπου λεπτά
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και τα μαγειρεύεις για 1 περίπου ώρα
- Όταν μαλακώσουν οι σουπιές ρίχνεις τον αρακά, το φρέσκο κρεμμύδι, το δυόσμο και το μάραθο και τα αφήνεις να βράσουν για 20 περίπου λεπτά
- Όταν ο αρακάς είναι έτοιμος το αφαιρείς από τη φωτιά και σερβίρεις
tlife.gr