MY KTEO

Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

«Μαϊμού» υπάλληλοι της ΔΕΗ εξαπάτησαν ηλικιωμένη


Μια υπερήλικη γυναίκα με προβλήματα υγείας ήταν μεταξύ των θυμάτων συμμορίας που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. Τα μέλη της εμφανίζονταν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ και άρπαζαν ό,τι πολύτιμο αντικείμενο αλλά και χρήματα έβρισκαν μέσα στα διαμερίσματα.

 

Η τελευταία απάτη της σπείρας έγινε την περασμένη Παρασκευή Οι τρεις καλοντυμένοι νεαροί εμφανίστηκαν ως υπάλληλοι της ΔΕΗ σε πολυκατοικία και θέλησαν «να κάνουν έναν έλεγχο για τυχόν διαρροή ρεύματος». Όμως δεν είχαν υπολογίσει τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Παλιού Φαλήρου που ήταν στα ίχνη τους. Οι νεαροί Ρομά δεν πρόλαβαν να χαρούν και πολύ καθώς την στιγμή που βγήκαν χαρούμενοι από την πολυκατοικία οι αστυνομικοί είχαν ειδοποιηθεί και τους πέρασαν χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι τρεις νεαροί είχαν εξαπατήσει τρεις ενοίκους ενώ θα γίνει έρευνα αν είχαν «απλώσει τα δίχτυα τους» και σε διπλανές πολυκατοικίες.

 

Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, όταν οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, οι απάτες που έκαναν ήταν… οικογενειακή υπόθεση. Πρόκειται για τρία άτομα, δυο αδέλφια και έναν ξάδελφο τους, οι οποίοι είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με τις αρχές καθώς είχαν ξαναπασχολήσει για παρόμοια αδικήματα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

 

Οι απάτες με τους δήθεν υπαλλήλους της ΔΕΗ είναι από τα πιο συχνά περιστατικά που καλούνται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, να αντιμετωπίσουν οι υπηρεσίες ασφαλείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή του Παλιού Φαλήρου έχουν παρατηρηθεί πολλά κρούσματα με το τοπικό τμήμα ασφαλείας, στο οποίο μέχρι πριν από λίγο χρονικό διάστημα δεν υπήρχε το ανάλογο προσωπικό, να αδυνατεί να τα αντιμετωπίσει.