MY KTEO

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Τα σημάδια που φανερώνουν ότι η σχέση σας είναι πλατωνική


Πλατωνική είναι η σχέση που δίνει βαρύτητα και έμφαση κυρίως στο «εγκεφαλικό» και πνευματικό κομμάτι. Δηλαδή το κομμάτι της επικοινωνίας και της συνεννόησης.

Στις σχέσεις αυτές κατά κανόνα οι υλικές απολαύσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα και το ενδιαφέρον στρέφεται στην κατανόηση, το σεβασμό, την επικοινωνία και το συναίσθημα.

Υπάρχουν ορισμένα σημάδια που δείχνουν ότι μία σχέση είναι πλατωνική. Εκτός από την έλλειψη σεξουαλικής δραστηριότητας, αυτός ο τύπος των σχέσεων τείνει να χαρακτηρίζεται από:
  •     Εγγύτητα
  •     Ειλικρίνεια
  •     Αποδοχή
  •     Κατανόηση
Επομένως, βασικό χαρακτηριστικό αυτού του τύπου σχέσεων είναι η στενή τύπου φιλία που νιώθουν τα δύο μέρη. Η έλλειψη σεξουαλικότητας δεν σημαίνει ότι τα δύο μέρη δεν ελκύονται  σεξουαλικά επουδενί … απλά δεν είναι το πρώτο πράγμα στη λίστα τους!

Οι θετικές επιδράσεις των πλατωνικών σχέσεων.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που απαντάνε στο γιατί οι πλατωνικές σχέσεις είναι σημαντικές και καλές για την υγεία και την ευημερία μας. Μερικές από αυτές τις θετικές επιδράσεις περιλαμβάνουν:
Αγάπη και υποστήριξη

Η έρευνα έχει δείξει ότι η αγάπη και η υποστήριξη στη ζωή των ανθρώπων έχει σημαντικά οφέλη , καθώς μειώνονται οι κίνδυνοι για ασθένειες αλλά και ελαττώνονται σημαντικά οι πιθανότητες για εμφάνιση κατάθλιψης και άγχους.

Χαμηλότερο άγχος

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική σας υγεία. Το χρόνιο ή παρατεταμένο στρες μπορεί να συμβάλει σε προβλήματα υγείας όπως καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, πεπτικά προβλήματα και μειωμένη ανοσία. Μπορεί επίσης να παίξει ρόλο σε προβλήματα διάθεσης, όπως άγχος ή κατάθλιψη.

Έχει αποδειχθεί ότι η ύπαρξη ισχυρών πλατωνικών σχέσεων βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις διάφορες πηγές άγχους τους. Επιπλέον, όσοι έχουν ισχυρές πλατωνικές φιλίες αντιμετωπίζουν καλύτερα στρεσογόνες καταστάσεις.

Αυξημένη ανθεκτικότητα

Οι πλατωνικές σχέσεις μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο στο να σας βοηθήσουν να γίνετε πιο ανθεκτικοί απέναντι στις προκλήσεις της ζωής. Είτε πρόκειται για προβλήματα στις ερωτικού τύπου σχέσεις σας, είτε για οικογενειακά προβλήματα, είτε για προβλήματα στην εργασία σας, οι πλατωνικές σας σχέσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτές τις μικρές ή μεγάλες … «καταιγίδες» της ζωής.



govastileto.gr