MY KTEO

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Το «όχι» στο... άνοιγμα του γηπέδου και η κοινή πλεύση με το ΠΑΣΟΚ


Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει εντολή στους βουλευτές και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να βρίσκονται πίσω στην Αθήνα και στις θέσεις τους το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και ανοίγει εσπευσμένως, λόγω των εξελίξεων με τις παρακολουθήσεις, το Κοινοβούλιο.

Η Δευτέρα είναι, άλλωστε, και η κρίσιμη ημέρα αφού τότε, μέσω της σχετικής εισήγησης του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, θα φανούν και οι κυβερνητικές προθέσεις ως προς το πλαίσιο σύστασης της εξεταστικής επιτροπής.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι βέβαιοι για το αν η ΝΔ θα ζητήσει τελικώς να διερευνηθεί και η χρονική περίοδος 2012- 2019, δεν πρόκειται πάντως να υπερψηφίσουν μια τέτοια πρόταση.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν, το «άνοιγμα του γηπέδου» σκοπό θα έχει να θολώσει τα νερά και να χαθεί η ουσία, η οποία αφορά το τι έχει συμβεί τα τελευταία τρία χρόνια που η ΕΥΠ βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία του Μεγάρου Μαξίμου.

«Μια πρόταση εξέτασης και των πεπραγμένων 2012- 2019 θα ήταν γελοία», σημειώνουν με νόημα.

Αντιθέτως, όλες οι πληροφορίες που έχει συλλέξει το CNN Greece συγκλίνουν στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα υπερψηφίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και δεν θα καταθέσει δική του, υπό την προϋπόθεση πάντως πως θα βάζει το δάκτυλο επί τον τύπο των ήλων και δεν θα πετά την... μπάλα στην εξέδρα.

«Φαίνεται πως θα πάμε από κοινού», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Όπως κι αν έχει, στο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν «όλα να γίνουν άμεσα», τόσο η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής- πιθανολογείται για την επόμενη Πέμπτη, στην αξιωματική αντιπολίτευση θα ήθελαν να γίνει ακόμα και την Τρίτη- όσο και η σύσταση της εξεταστικής.

Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και σήμερα Πέμπτη, θα συνεδριάσει υπό τον κ. Τσίπρα και διαδικτυακά, αφού τα περισσότερα μέλη του δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στην Αθήνα, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, προκειμένου να καθοριστεί η τελική στάση του κόμματος.



cnn.gr