250 γρ. φυτική σαντιγί κατάλληλη για γλυκά
410 γρ. γάλα εβαπορέ
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Ρίχνεις τη σαντιγί στο μίξερ και χτυπάς στην υψηλή ταχύτητα για 5 τουλάχιστον λεπτά
- Όταν φουσκώσει προσθέτεις σιγά-σιγά το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα
- Ρίχνεις το εβαπορέ γάλα και το χτυπάς σε πιο χαμηλή ταχύτητα αν χρησιμοποιείς μίξερ χειρός
- Προσθέτεις τη βανίλια και βάζεις το παγωτό στο ψυγείο για 10 περίπου λεπτά και στη συνέχεια στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει.
govastileto.gr