MY KTEO

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Ξεκινάει το πρόγραμμα «Δεσμός για τους Νέους Βόρεια Εύβοια»


Ανακοινώθηκε η έναρξη του προγράμματος «Δεσμός για τους Νέους Βόρεια Εύβοια». Στόχος του η εξασφάλιση 10 θέσεων εργασίας για νέους ανέργους έως 30 ετών όσο και στην ενδυνάμωση ισάριθμων φορέων της κοινωνίας των πολιτών στη περιοχή. 

Το πρόγραμμα αυτό προσφέρει την δυνατότητα σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, φορείς της κοινωνίας των πολιτών και στους νέους/νέες να υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκινάει την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 με καταληκτική ημερομηνία τη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022. 

Το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της Πρωτοβουλία Στήριξης της Βόρειας Εύβοιας του ΙΣΝ.

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επισκεφτείτε το https://www.desmos.org/el/new/desmos-gia-toys-neoys-voreia-eyvoia/.


Συχνές ερωτήσεις: 

1. Τι χρειάζομαι για να υποβάλω πλήρη αίτηση συμμετοχής; 
Για να θεωρηθεί μια αίτηση πλήρης, θα πρέπει να περιλαμβάνει: 
1. Πλήρως συμπληρωμένη τη φόρμα ερωτήσεων (αίτηση συμμετοχής). 
2. Το βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου (μέχρι 2 σελίδες). 
3. Ο υποψήφιος να μην ξεπερνά το 30ο έτος της ηλικίας του κατά την ημερομηνία υποβολής αιτήσεων που ορίζεται ως η Πέμπτη 01/09/2022. 
4. Αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του υποψηφίου. 5. Αντίγραφο της ενημερωμένης κάρτας ανεργίας του υποψηφίου (η οποία είναι σε ισχύ τουλάχιστον ένα τρίμηνο από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης). 6. Επιστολή Επιθυμίας Συνεργασίας, (καταρτισμένη από τον κοινωφελή οργανισμό και υπογεγραμμένη και από τα δύο μέρη, η οποία θα πρέπει να αναφέρει πως το αντικείμενο και οι στόχοι της θέσης έχουν εγκριθεί από τον οργανισμό, ο οποίος και θα υποστηρίξει πλήρως το έργο του υποψηφίου άπαξ και επιλεγεί). 7. Τα στοιχεία επικοινωνίας δύο ατόμων για συστάσεις (Ονοματεπώνυμο, Ιδιότητα, e-mail, τηλέφωνο επικοινωνίας). Τα άτομα αυτά δεν πρέπει να έχουν συγγενική ή φιλική σχέση με τον υποψήφιο. 
8. Καταστατικό του κοινωφελούς οργανισμού. 
9. Ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα του κοινωφελούς οργανισμού (εκτός αν πρόκειται για νεοσύστατο οργανισμό). 
Όλα τα αρχεία που αφορούν στην υποβολή της αίτησης συμμετοχής για το πρόγραμμα θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά σε ένα μήνυμα στο valentina@desmos.org με κοινοποίηση το info@desmos.org, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολή των αιτήσεων που είναι η Πέμπτη 14/10/2022 (εκτός της αίτησης συμμετοχής που συμπληρώνεται online, η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου 2022) 
Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά. 

2. Μπορεί ένας υποψήφιος να υποβάλει αίτηση από κοινού με οργανισμό που έχει συμμετέχει στο πρόγραμμα και τα προηγούμενα χρόνια; 
Θα δοθεί προτεραιότητα σε οργανισμούς που υποβάλλουν αίτηση από κοινού με υποψηφίους για πρώτη φορά στο πρόγραμμα. Παρόλα αυτά δεν αποκλείονται αιτήσεις και από οργανισμούς που έχουν συμμετέχει στο παρελθόν. 

3. Μπορεί ένας υποψήφιος που έχει εργαστεί σε οργανισμό μέσω του προγράμματος τα προηγούμενα χρόνια, να υποβάλει εκ νέου αίτηση; 
Όχι, αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν μόνο υποψήφιοι που δεν έχουν επιλεγεί μέσω του προγράμματος στο παρελθόν. 

4. Ποιες είναι οι βασικές ημερομηνίες που πρέπει να ξέρω για το πρόγραμμα; 
Οι βασικές ημερομηνίες που αφορούν στο πρόγραμμα είναι οι ακόλουθες: 
1. 01/09/2022: Έναρξη υποβολής αιτήσεων 
2. 14/10/2022: Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων 
3. Νοέμβριος 2022: Ανακοίνωση επιτυχόντων 
4. 01/12/2022: Έναρξη εργασίας επιτυχόντων σε κοινωφελείς οργανισμούς 
Μεταξύ της καταληκτικής ημερομηνίας των αιτήσεων και της ανακοίνωσης των επιτυχόντων, θα λάβουν χώρα οι συνεντεύξεις των προκριθέντων υποψηφίων. 

5. Πόσες θέσεις εργασίας θα καλύψει το πρόγραμμα; 
Το πρόγραμμα θα καλύψει 10 θέσεις εργασίας για ένα έτος, ειδικά για την Βόρεια Εύβοια.
 
6. Θα λάβω ενημέρωση όποια και αν είναι η έκβαση της αίτησής μου; 
Ναι. 

7. Πρέπει να έχω προσεγγίσει τον κοινωφελή οργανισμό που με ενδιαφέρει εκ των προτέρων; 
Ναι. Η αίτηση συνυποβάλλεται από κοινού από τον υποψήφιο και τον κοινωφελή οργανισμό. Η πρώτη επαφή με τον οργανισμό μπορεί να γίνει με αφορμή το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Θα πρέπει να συμφωνηθεί μεταξύ των δύο μερών (κοινωφελή οργανισμό και υποψήφιο) το περιεχόμενο και τους στόχους της θέσης εργασίας που θα προταθεί να καλυφθεί από το συγκεκριμένο υποψήφιο. 

8. Ο οργανισμός στον οποίο θέλω να εργαστώ είναι νεοσύστατος και συνεπώς δε διαθέτει ασφαλιστική & φορολογική ενημερότητα. Μπορώ να προχωρήσω με την αίτηση; 
Ναι η αίτηση μπορεί να προχωρήσει, απλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για νεοσύστατο οργανισμό. 

9. Πρέπει να έχω προηγούμενη εθελοντική εμπειρία για τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα; 
Η προηγούμενη εθελοντική εμπειρία δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Παρόλα αυτά, οποιαδήποτε εμπειρία ή επιπλέον προσόν θα 
συναξιολογηθεί συνολικά στην αίτηση. 

10. Μπορώ να υποβάλω παραπάνω από μία αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα; 
Όχι. Κάθε οργανισμός και υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μόνο μία αίτηση συμμετοχής. Υποψήφιοι ή οργανισμοί που υποβάλλουν παραπάνω από μία αιτήσεις θα αποκλείονται αυτόματα από τη διαδικασία. 

11. Θα μου παρέχεται στέγη στο πλαίσιο της εργασίας μου; 
Δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη από το πρόγραμμα. Εάν υπάρχει τέτοια ανάγκη, θα πρέπει να έρθετε σε συνεννόηση με τον κοινωφελή οργανισμό με τον οποίο υποβάλετε την αίτηση. 

12. Μπορεί η αίτηση να αφορά κοινωφελή οργανισμό με έδρα ή/και δραστηριότητα στο εξωτερικό; 
Όχι. Το πρόγραμμα αφορά κοινωφελείς οργανισμούς που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ο κύκλος του συγκεκριμένου προγράμματος αφορά τη Βόρεια Εύβοια. Η αίτησή σας μπορεί να γίνει δεκτή, μόνο εφόσον έχει χώρο δράσης την Βόρεια Εύβοια. 

13. Είμαι κάτοικος εξωτερικού. Μπορώ να υποβάλω αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα; 
Το πρόγραμμα αφορά κοινωφελείς οργανισμούς που εδρεύουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Η αίτησή σας μπορεί να γίνει δεκτή, μόνον εφόσον αφορά πρόγραμμα, το οποίο έχει ως έδρα την Ελλάδα και χώρο δράσης την Βόρεια Εύβοια. 

14. Ποιος είναι ο προβλεπόμενος μισθός; 
Ο προβλεπόμενος μισθός θα είναι ανώτερος του βασικού μισθού και δεν θα υπερβαίνει τα 900,00€ μικτά. 

15. Ποιοι είναι οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα; 
Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα αναγράφονται αναλυτικά εδώ. 

16. Μπορώ να υποβάλω την αίτησή μου ταχυδρομικά; 
Όχι. Θα γίνονται δεκτές μόνο εμπρόθεσμες αιτήσεις, οι οποίες έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες. 

17. Μπορώ να υποβάλω την αίτησή μου τμηματικά; 
Όχι. Θα γίνονται δεκτές μόνο εμπρόθεσμες και πλήρεις αιτήσεις. 

18. Ο Δεσμός θα μας βρει τον κατάλληλο υποψήφιο; 
Όχι. Ο Δεσμός δεν προτείνει άτομα ή κοινωφελείς οργανισμούς. Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί σε συνεργασία με τον υποψήφιο που θα πρέπει να έχει επιλεχθεί από τον εκάστοτε κοινωφελή φορέα. Αιτήσεις με περιγραφή θέσης εργασίας ή έργου, χωρίς υποψήφιο δεν θα γίνονται δεκτές. 

19. Μπορώ να απευθυνθώ στο Δεσμό για να μου βρει τον κατάλληλο κοινωφελή οργανισμό; 
Όχι. Ο Δεσμός δεν προτείνει άτομα ή κοινωφελείς οργανισμούς. Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί σε συνεργασία με τον οργανισμό που θα επιλέξετε να συνεργαστείτε και θα έχετε συμφωνήσει το αντικείμενο της θέσης εργασίας. Αιτήσεις με περιγραφή θέσης εργασίας ή έργου, χωρίς τη συγκατάθεση του οργανισμού δεν θα γίνονται δεκτές. 

20. Μπορεί να αλλάξει το περιεχόμενο της θέσης εργασίας μετά την υποβολή της αίτησης; 
Όχι. Τόσο το περιεχόμενο και οι στόχοι της θέσης εργασίας όσο και η πρόταση του συγκεκριμένου υποψηφίου είναι τελικά και δεν μπορούν να αλλάξουν κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης. Εφόσον επιλεγεί η αίτηση για το πρόγραμμα, ο κοινωφελής οργανισμός και ο υποψήφιος δεσμεύονται για την υλοποίηση των περιγραφόμενων στην αίτηση έργων. 

21. Πως θα γίνει η επιλογή των υποψηφίων και οργανισμών που θα συμμετάσχουν τελικά στο πρόγραμμα; 
Όλες οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν ως προς την περιγραφή της θέσης εργασίας, τον αντίκτυπο στο έργο του οργανισμού και το κοινωνικό σύνολο, αλλά και το προφίλ του υποψηφίου. Μετά την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής θα ακολουθήσει αρχική αξιολόγηση και οι τελικοί υποψήφιοι θα κληθούν σε συνέντευξη από τον Δεσμό προκειμένου να επιλεγούν οι τελικοί επιτυχόντες του προγράμματος. Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεδιάσκεψης. Ο Δεσμός διατηρεί το δικαίωμα και ενδέχεται να επικοινωνήσει συμπληρωματικά με τους κοινωφελείς οργανισμούς στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων. 

22. Ποιες θα είναι οι υποχρεώσεις μου εφόσον επιλεγώ να συμμετάσχω στο πρόγραμμα; 
Πέρα από την ανάληψη και διεκπεραίωση των καθηκόντων που θα περιγράφονται στην αίτηση συμμετοχής, αναμένεται από τους επιτυχόντες του προγράμματος να μένουν σε στενή επικοινωνία με το Δεσμό, υποβάλλοντας εμπρόθεσμα τριμηνιαίες αναφορές προόδου. Επιπλέον, οι επιτυχόντες ενδεχομένως να κληθούν να συμμετάσχουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια ή ενέργειες προβολής του προγράμματος. 

23. Θα ανοίξουν θέσεις και για το πανελλαδικό πρόγραμμα “Δεσμός για τους Νέους”; 
Ναι θα ανοίξουν και άλλες θέσεις εργασίας για το πανελλαδικό πρόγραμμα αλλά σε επόμενο χρόνο. 



Εάν δεν έχετε καλυφθεί από τις παραπάνω ερωτήσεις και απαντήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη του προγράμματος Βαλεντίνα Βιτάλη μέσω email στο valentina@desmos.org και τηλεφωνικώς στο 2168090840.