MY KTEO

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Έφυγε από τη ζωή η Μιμίκα Παπακηρύκου


Έφυγε από τη ζωή η Μιμίκα Παπακηρύκου, η οποία ήταν η εμπνεύστρια ίδρυσης του Συλλόγου των εν Χαλκιδι Κυμαίων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αντώνης Αντωνίου την αποχαιρέτισε χθες το βράδυ με ένα συγκινητικό μήνυμα στα social media:

««Έφυγε» από κοντά μας η Μιμίκα Παπακηρύκου. Μια πραγματική Κυρία. Μια κυρία που πριν μερικά χρόνια βίωσε το μεγαλύτερο δράμα που μπορεί να βιώσει μια μητέρα: την απώλεια του γιου της Βαγγέλη. Και πριν μερικούς μήνες εκείνη του συζύγου της Γιώργου. Και τα βίωσε όλα με θαυμαστή αξιοπρέπεια, βουβά, διδάσκοντας υπομονή, κουράγιο και πίστη.

Η Μιμίκα Παπακηρύκου υπήρξε η εμπνεύστρια της πριν από 17 χρόνια Ίδρυσης του Συλλόγου των εν Χαλκιδι Κυμαίων, στον οποίο με την υπόδειξη και την υποστήριξη της, έχω την τιμή να είμαι προεδρος. Η ίδια, ταμίας του Συλλόγου, αθόρυβη, δημιουργική, καλλιτεχνική φύση, με προτάσεις ουσιαστικές, αλλά πάντα στο παρασκήνιο. Οι καλλιτεχνικές εκθέσεις που πραγματοποιεί ο Σύλλογος κάθε χρόνο μέσα στον Σεπτέμβριο ήταν δικιά της ιδέα, και μάλιστα η ίδια ως ζωγράφος είχε την καλλιτεχνική ευθύνη. Ουσιαστική επίσης υπήρξε η συμβολή της στην ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου με την πριν μερικά χρόνια εξαιρετική ομιλία της περί των τοπωνυμίων των χωριών της ευρύτερης περιοχής της Κύμης.

Το κενό που αφήνει είναι μεγάλο. Αλλά ταυτόχρονα και η παρακαταθήκη που αφήνει είναι μεγάλη. Και εμείς έχουμε χρέος να τη διαφυλάξουμε, να την αξιοποιήσουμε και να την συνεχίσουμε. Και θα το κάνουμε.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

Καλό ταξίδι κυρία Μιμίκα μου. Σε ευχαριστώ που με τίμησες με την φιλία σου, με την εμπιστοσύνη σου, αλλά κυρίως με την αγάπη σου.

Αιώνια σου η μνήμη.»