MY KTEO

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022

Σύνταξη: Έρχεται νέος ΚΑΔ – Όλα όσα λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ


Δεν μπορεί να πάρει σύνταξη  γιατί είναι διαχειριστής πολυκατοικίας. Πρόκειται για τον κ. Δημήτρη Αγάθο από την Κέρκυρα ο οποίος είναι  διαχειριστής πολυκατοικίας αλλά συγχρόνως και μηχανικός. Όπως είπε ο ίδιος στον ΣΚΑΙ έχει καταθέσει εδώ και 6 μήνες τον φάκελό του στον ΕΦΚΑ για συνταξιοδότηση ωστόσο συνέχισαν να του έρχονται ειδοποιητήρια για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών.

Ενώ την ίδια στιγμή είπε ότι οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ ανακάλυψαν ότι ο ΑΦΜ του διασυνδεόταν με το ΑΦΜ της πολυκατοικίας του ως διαχειριστή και πρόσθεσε ότι το γραφείο του κ. Πιτσιλή του διαβεβαίωσε ότι το πρόβλημά του θα διευθετηθεί πολύ σύντομα με την έννοια ότι θα δημιουργηθεί κάποιος άλλος  ΚΑΔ γιατί εκεί βρισκόταν και το αγκάθι της υπόθεσης.

Εκπρόσωπος  Τύπου του ΕΦΚΑ: Έρχεται νέος ΚΑΔ
Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος εξήγησε τον λόγο για τον οποίο ο κ. Αγαθός  δεν μπορούσε να πάρει σύνταξη: “ο λόγος για τον οποίο συνέχισε να εμφανίζεται ως ασφαλισμένος είναι γιατί θεωρούνταν ως επαγγελματίας διαχειριστής πολυκατοικίας, υπαγόμενος σε ένα συγκεκριμένο ΚΑΔ της ΑΑΔΕ. Με βάση αυτόν τον ΚΑΔ και εμείς θεωρούσαμε ως ΕΦΚΑ ότι όντως ασκεί αυτό το επάγγελμα. Πώς λύνεται αυτό το πρόβλημα;”.

Από τις 3 Αυγούστου “είμαστε σε επικοινωνία με την ΑΑΔΕ  και με τον κ Πιτσιλή έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας ξεχωριστός ΚΑΔ όπου εκεί θα υπάγονται όλοι οι μη επαγγελματίες διαχειριστές πολυκατοικιών.  Άρα δεν θα είναι υπόχρεοι ασφαλιστικών εισφορών και δεν θα μπλοκάρεται η σύνταξή τους όπως συνέβη και με τον κ. Αγαθό. Το πρόβλημα είναι θέμα ημερών να λυθεί”, συμπλήρωσε.

Τα στοιχεία της έρευνας 

Εν συνεχεία είπε ότι έκανε έρευνα για το θέμα αυτό. ” Έκανα μια μίνι έρευνα για το θέμα αυτό, δεν έχει υπάρξει άλλη τέτοια περίπτωση ασφαλισμένου ” τόνισε, ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι  “σίγουρα θα υπήρχαν τέτοιες περιπτώσεις  αλλά δεν είχαν δηλωθεί… δεν λέω ότι δεν υπήρχαν και στο παρελθόν”.

Αλλά περίπτωση σαν αυτή του κ. Αγαθού  μέχρι στιγμής στο ΕΦΚΑ δεν έχει υπάρξει επανέλαβε και ανέφερε ότι η σύνταξη του κ. Αγαθού θα βγει σε ” 3 με 4 μήνες. Πλέον ο μέσος  χρόνος έκδοσης της σύνταξης είναι 3 με 4 μήνες .Οπότε ο κ, Αγαθός παρά την ταλαιπωρία του θα είναι τυχερός στο να βγει γρήγορα η σύνταξη”.

 
Πηγή: enikonomia.gr