200 γρ. καθαρισμένες γαρίδες Νο 3
250- 300 γρ. θρυμματισμένη φέτα
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό ντομάτες ώριμες τριμμένες
90 ml ούζο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ρίχνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτικά
- Σοτάρεις το σκόρδο για 1 περίπου λεπτό και ρίχνεις τις ντομάτες
- Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις το ούζο, αλάτι και πιπέρι
- Το αφήνεις να βράσει για 20 περίπου λεπτά
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200° C
- Βάζεις τις γαρίδες σε ένα βαθύ ταψί, τη μία δίπλα στην άλλη
- Της αλείφεις με ελαιόλαδο και προσθέτεις αλάτι και πιπέρι
- Ρίχνεις από πάνω τη σάλτσα, τη φέτα και τον δυόσμο και τις αφήνεις να ψηθούν για 10 περίπου λεπτά.
tlife.gr