MY KTEO

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Πότε θα «κλειδώσει» η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό -Η διαδικασία


Τον Ιανουάριο θα εκκινήσει η διαδικασία για τον προσδιορισμό της αύξησης του κατώτατου μισθού, δήλωσε σήμερα Πέμπτη o υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Εξήγησε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει το ποσό της αύξησης, ωστόσο σημείωσε ότι από τη μια  πλευρά η κυβέρνηση θα δει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της οικονομίας και από την άλλη τις ανάγκες των εργαζομένων.

Όπως δήλωσε στον Σκάι, στις αρχές του Ιανουαρίου θα υπάρξει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, την Τράπεζα της Ελλάδος, το ΚΕΠΕ κι έπειτα ο ίδιος, λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική κατάσταση, θα ανακοινώσει το ποσό της αύξησης. Όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει 3-4 μήνες, πρόσθεσε ο υπουργός, κάτι που σημαίνει ότι ο νέος κατώτατος μισθός θα καθοριστεί στο διάστημα Μαρτίου - Απριλίου 2023.

Η κυβέρνηση δεν είναι της σχολής «δώστα όλα»
Αναφορικά με την οικονομική στήριξη στους πολίτες, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι ευτυχής για ό,τι περισσότερο θα μπορούσε να δώσει. «Πρέπει όμως να κάνει σωστή διαχείριση. Τα ''δώστα όλα'' τα ζήσαμε τα πληρώσαμε και προφανώς δεν είμαστε αυτής της σχολής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Και συνέχισε: «Υπάρχουν κάποιοι στο πολιτικό σκηνικό που διεκδικούν το μονοπώλιο της ευαισθησίας για τους εργαζομένους. Εμείς δεν το διεκδικούμε αλλά δεν το χαρίζουμε κιόλας».


iefimerida.gr