MY KTEO

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Προς εξάντληση της τετραετίας οδεύει ο πρωθυπουργός


Το Μαξίμου εκτιμά ότι πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα εκληφθεί ως πλήρης ομολογία ενοχής – Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η αποκάλυψη της παρακολούθησης Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ (!) και η «νόμιμη» και παράνομη παρακολούθηση του δημοσιογράφου Κουκάκη, μπορεί να αποτελούν σεισμό πολλών ρίχτερ για την κυβέρνηση, αλλά όμως σεισμό που θα τον ακολουθήσουν όχι μετασεισμικής δονήσεις, αλλά και άλλοι σεισμοί.

Ο πρωθυπουργός δέχεται ξανά εισηγήσεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ώστε με μια μεγάλη πόλωση και τοξικότητα (που ως συνήθως, με την απόλυτη υπεροπλία στα μέσα ενημέρωσης θα αποδίδει στους …άλλους!) να έχει βάσιμες ελπίδες για την πρώτη θέση.

Οι πληροφορίες της στήλης, ωστόσο, συντείνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγει να οδηγήσει τις κάλπες ακόμα πιο πίσω χρονικά, ώστε να έχει χρόνο να «ξεχαστεί» το μεγαλύτερο σκάνδαλο δημοκρατίας στη χώρα τον καιρό της μεταπολίτευσης.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να πιστεύει –και σωστά- πως εάν προσφύγει στις κάλπες το φθινόπωρο οι πολίτες θα εκλάβουν την κίνηση ως πλήρη ομολογία της κυβέρνησης –και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη- για τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών. Για αυτό, όπως εκτιμά, θέλει χρόνο.

Από την άλλη, εάν όντως δεν κάνει εκλογές τώρα, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου με τα νέα στοιχεία που, όσο και αν προσπαθήσει να τα κρύψει η κυβέρνηση, και θα δουν το φως της δημοσιότητας και θα λάβουν μορφή χιονοστιβάδας!

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα πρέπει να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις έως το Δεκαπενταύγουστο.




iEidiseis.gr του Βασίλη Σκουρή