1 1/2 κιλό μοσχάρι
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 μεσαία καρότα κομμένα σε ροδέλες
5 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 κλ. μαϊντανό κομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. νερό ή ζωμό κρέατος
1 φύλλο δάφνη
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Κόβεις το μοσχάρι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
- Το βάζεις σε ένα βαθύ πιάτο ή ένα μπολ και ρίχνεις από πάνω λίγο αλεύρι
- Ανακατεύεις με τα χέρια σου για να πάει παντού και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C
- Βάζεις σε ένα μεγάλο τηγάνι 2-3 κ.σ. λάδι και ρίχνεις το μοσχάρι
- Το γυρίζεις με μια ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
- Προσθέτεις μία ακόμη κουταλιά λάδι στο τηγάνι και βάζεις το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και τις πατάτες και σοτάρεις για 5 περίπου λεπτά ενώ τα γυρίζεις με την κουτάλα
- Ρίχνεις το μοσχάρι και προσθέτεις ζωμό κρέατος ή νερό και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά
- Προσθέτεις τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και το αφαιρείς από τη φωτιά
- Το βάζεις σε ένα ταψί και το σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο ή σε ένα σκεύος με καπάκι
- Το αφήνεις να ψηθεί για 2 ώρες και 20 λεπτά και ανοίγεις το φούρνο λίγο πριν για να βεβαιωθείς ότι το μοσχάρι έχει μαλακώσει
tlife.gr