Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Μοσχάρι με πατάτες, λαχανικά και μυρωδικά

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Η συνταγή της ημέρας: Μοσχάρι με πατάτες, λαχανικά και μυρωδικά


Υλικά συνταγής:
1 1/2 κιλό μοσχάρι
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2 μεσαία καρότα κομμένα σε ροδέλες
5 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
1 κλ. μαϊντανό κομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. νερό ή ζωμό κρέατος
1 φύλλο δάφνη
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Κόβεις το μοσχάρι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
  • Το βάζεις σε ένα βαθύ πιάτο ή ένα μπολ και ρίχνεις από πάνω λίγο αλεύρι
  • Ανακατεύεις με τα χέρια σου για να πάει παντού και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C
  • Βάζεις σε ένα μεγάλο τηγάνι 2-3 κ.σ. λάδι και ρίχνεις το μοσχάρι
  • Το γυρίζεις με μια ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα
  • Προσθέτεις μία ακόμη κουταλιά λάδι στο τηγάνι και βάζεις το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και τις πατάτες και σοτάρεις για 5 περίπου λεπτά ενώ τα γυρίζεις με την κουτάλα
  • Ρίχνεις το μοσχάρι και προσθέτεις ζωμό κρέατος ή νερό και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά
  • Προσθέτεις τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι και το αφαιρείς από τη φωτιά
  • Το βάζεις σε ένα ταψί και το σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο ή σε ένα σκεύος με καπάκι
  • Το αφήνεις να ψηθεί για 2 ώρες και 20 λεπτά και ανοίγεις το φούρνο λίγο πριν για να βεβαιωθείς ότι το  μοσχάρι έχει μαλακώσει
tlife.gr