Για τη ζύμη
1/2 φλ. βούτυρο
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κρόκο αβγού
3 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
500 γρ. τυρί κατσικίσιο
500 γρ. τυρί κρέμα
6-8 σύκα καθαρισμένα, σε μικρά κομμάτια ή πολτοποιημένα στο μπλέντερ
1 φλ. καρύδια τριμμένα
Εκτέλεση:
- Ρίχνεις στο μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και χτυπάς για 5 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις τον κρόκο αβγού και συνεχίζεις να χτυπάς
- Αν η ζύμη κολλήσει στα τοιχώματα του μίξερ ρίχνεις λίγο νερό
- Την βγάζεις από το μίξερ, την καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και την αφήνεις για 1 περίπου ώρα στο ψυγείο
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C
- Σε ένα μπολ ρίχνεις τα τυριά και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
- Ανοίγεις την ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για να μην κολλήσει
- Βουτυρώνεις μια ταρτιέρα και απλώνεις τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα της
- Την ψήνεις για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα
- Την βγάζεις και περιμένεις λιγάκι να κρυώσει
- Ρίχνεις ομοιόμορφα τη γέμιση στη ζύμη και από πάνω βάζεις τα καρύδια
- Βάζεις την τάρτα και πάλι στο φούρνο και την αφήνεις να ψηθεί για 15 περίπου λεπτά ακόμη
- Περιμένεις 10 λεπτά πριν σερβίρεις
tlife.gr