Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα με σύκα και κατσικίσιο τυρί

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Η συνταγή της ημέρας: Τάρτα με σύκα και κατσικίσιο τυρί


Υλικά συνταγής:
Για τη ζύμη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. βούτυρο
1/4 κ.γ. αλάτι
1 κρόκο αβγού
3 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
500 γρ. τυρί κατσικίσιο
500 γρ. τυρί κρέμα
6-8 σύκα καθαρισμένα, σε μικρά κομμάτια ή πολτοποιημένα στο μπλέντερ
1 φλ. καρύδια τριμμένα

Εκτέλεση:
  • Ρίχνεις στο μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και χτυπάς για 5 περίπου λεπτά
  • Προσθέτεις τον κρόκο αβγού και συνεχίζεις να χτυπάς
  • Αν η ζύμη κολλήσει στα τοιχώματα του μίξερ ρίχνεις λίγο νερό
  • Την βγάζεις από το μίξερ, την καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και την αφήνεις για 1 περίπου ώρα στο ψυγείο
  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200°C
  • Σε ένα μπολ ρίχνεις τα τυριά και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Ανοίγεις την ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για να μην κολλήσει
  • Βουτυρώνεις μια ταρτιέρα και απλώνεις τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα της
  • Την ψήνεις για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα
  • Την βγάζεις και περιμένεις λιγάκι να κρυώσει
  • Ρίχνεις ομοιόμορφα τη γέμιση στη ζύμη και από πάνω βάζεις τα καρύδια
  • Βάζεις την τάρτα και πάλι στο φούρνο και την αφήνεις να ψηθεί για 15 περίπου λεπτά ακόμη
  • Περιμένεις 10 λεπτά πριν σερβίρεις

tlife.gr