MY KTEO

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Ανοιχτό και το θέμα των έκτακτων πολιτικών εξελίξεων - Σε αχαρτογράφητα νερά πλέον η κυβέρνηση


Ραγδαίες αναμένονται πλέον οι πολιτικές εξελίξεις μετά τις παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη, ισχυρού άνδρα του Μαξίμου και στενότερου συνεργάτη του πρωθυπουργού, αλλά και του Διοικητή της ΕΥΠ για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων!

Οι παραιτήσεις, κατά κοινή ομολογία, αποτελούν ομολογία ενοχής του ιδίου του πρωθυπουργού, αλλά και προσπάθεια να αποποιηθεί τις ευθύνες του, εμφανιζόμενος ως «εξυγιαντής» (!) στο σκάνδαλο!

Είναι σαφές πως η κυβέρνηση εισέρχεται πλέον σε αχαρτογράφητα νερά, χωρίς κανείς να μπορεί να αποκλείσει ακόμα και τις έκτακτες πολιτικές εξελίξεις.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται πλέον πολιτικά απομονωμένος, χωρίς να έχει πλέον καμία περίπτωση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, όπως ήλπιζε, ενώ η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων γύρω από τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων, εμποδίζει πλέον πρόθυμους «εκσυγχρονιστές» του «ακραίου κέντρου» να εμφανίζονται ως «ανοίγματα» αν θέλουν να περισώσουν στοιχειωδώς την αξιοπρέπειά τους.

Το θέμα τώρα είναι να έρθει στο φως της δημοσιότητας ο παρακρατικός μηχανισμός και να επιδιωχτούν νομοθετικές ρυθμίσεις που θα περιορίζουν τις πιθανότητες δράσης τέτοιων σκοτεινών μηχανισμών.

Ερωτήματα αν η πολιτεία έχει αγοράσει το Predator ή άλλο σύστημα παράνομης παρακολούθησης πολιτικών, δημοσιογράφων και πολιτών, δεν μπορεί να μείνουν αναπάντητα. Ούτε ποιος έκανε τις παρακολουθήσεις.

Αν ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι με τις παραιτήσεις θα αποφευχθούν οι αποκαλύψεις, κάνει μεγάλο λάθος. Όπως δεν θα αποφευχθεί και η συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής.

ΥΓ: Μείζον το πρόβλημα και για την αξιοπιστία των συστημικών μέσων ενημέρωσης: Τι θα πουν στους αναγνώστες τους και τους ακροατές τους; Πώς και δεν κατάλαβαν τόσες εβδομάδες τίποτε από όλα αυτά που οδήγησαν στην παραίτηση τον πιο ισχυρό άνδρα της κυβέρνησης και τον Διοικητή της ΕΥΠ; Ή, απλώς, θα συνεχίσουν να υμνούν τον …πρωθυπουργό για τις κινήσεις του;

ΥΓ2: Οι αποκαλύψεις αναμένονται ραγδαίες. Αλλιώς δεν θα χρειαζόταν παραιτήσεις, που μέχρι χθες κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί!


iEidiseis.gr