MY KTEO

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Οκτώ γυναικοκτονίες συγκλονίζουν την Ελλάδα από τις αρχές του χρόνου - Τρεις σε τρεις μέρες


Αντιμέτωπη με τον «βασανιστή δολοφόνο» της, την ώρα που τον αναζητούσαν οι αστυνομικοί βρέθηκε η άτυχη 41χρονη το βράδυ της Κυριακής, μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Μισή ώρα πριν είχε απευθυνθεί στις αρχές και είχε υποβάλει μήνυση καθώς για ακόμα μια φορά ο γυναικοκτόνος την ξυλοφόρτωσε. Ο δράστης την έσερνε από τα μαλλιά στη βεράντα φωνάζοντας: «Θα σε σκοτώσω». Αυτό περιέγραψε μια γειτόνισσα της 41χρονης.

Στη συνέχεια άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και την σκότωσε. Ήταν τέτοιο το μένος του 49χρονου και η δύναμη στα χτυπήματα που κατάφερε, στο λαιμό και το θώρακα της άτυχης γυναίκας που στράβωσε η λάμα του μαχαιριού. Στη συνέχεια ο δράστης εξαφανίστηκε και πήγε στη θέση Μαραθίας στο Κερί Ζακύνθου, όπου είχε πάει στην οικοδομή για δουλειά… «Τη σκότωσα γιατί με απατούσε», είπε στους αστυνομικούς όταν τον συνέβαλαν το μεσημέρι της Δευτέρας.

Όπως αποδείχτηκε ο δράστης της γυναικοκτονίας στο Τσιλιβί Ζακύνθου ήταν γνωστός στις αρχές για τον βίαιο χαρακτήρα του. Στις 18 Ιουνίου είχε καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της 41χρονης συζύγου του και του είχε απαγορευτεί να προσεγγίζει το σπίτι της σε απόσταση 100 μέτρων. Η άτυχη γυναίκα όμως, τον λυπήθηκε καθώς δεν είχε που να μείνει και τον φιλοξενούσε το σπίτι της. Το ζευγάρι είχε τρία παιδιά ηλικίας 19,14 και 8 ετών αντίστοιχα.

Στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής η 41χρονη κατέθεσε μήνυση κατά του 49χρονου καθώς λίγα λεπτά νωρίτερα την είχε ξυλοφορτώσει άγρια, όμως οι αστυνομικοί που τον αναζήτησαν δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν.

Μια ώρα αργότερα η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι και συνομιλούσε με μια γειτόνισσά της όταν ξαφνικά εμφανίστηκε ο 49χρονος και άρχισε να την χτυπά και να την βρίζει. Η γειτόνισσα έφυγε για να καλέσει βοήθεια, όμως δεν πρόλαβε. Όπως είπε στους αστυνομικούς, ο δράστης χτύπησε τη γυναίκα και στη συνέχεια τραβώντας την από τα μαλλιά φώναζε πως θα τη σκοτώσει. Η γειτόνισσα ήταν εκείνη που βρήκε την 49χρονη αιμόφυρτη. Δίπλα της ήταν το φονικό κουζινομάχαιρο, η λάμα του οποίου είχε στραβώσει, από τα χτυπήματα στο σώμα της.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι και βρήκαν στο μπαλκόνι βαριά τραυματισμένη τη γυναίκα. Την παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο νοσοκομείο Ζακύνθου όπου κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γείτονες του ζευγαριού στο Τζιλιβί, είχαν ενημερώσει αρκετές φορές την αστυνομία, καθώς άκουγαν τους συχνούς καβγάδες και φοβόντουσαν «μήπως γίνει το μοιραίο»...

Γυναικοκτονία στο Ρέθυμνο
Λίγες ώρες πριν μια ακόμα γυναικοκτονία είχε καταγραφεί στο Άνω Μαλάκι Ρεθύμνου. Το θύμα είχε ζητήσει από το δράστη να χωρίσουν και εκείνος τη σκότωσε με ένα κουζινομάχαιρο. «Μου επιτέθηκε και θόλωσα», υποστήριξε ο 60χρονος στην απολογία του, ενώ οι πρώτες λέξεις που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν «με κατεδάφισε».

Ο καθ' ομολογίαν δράστης ισχυρίστηκε ότι παρακάλεσε την άτυχη γυναίκα να μη φύγει, αλλά εκείνη ήταν ανένδοτη. «Πίστευα ότι ήταν η τελευταία φορά που την έβλεπα», είπε στους αστυνομικούς. Μάλιστα υποστήριξε ότι δεν είχε ποτέ χειροδικήσει εναντίον της και πως το θύμα εγκατέλειψε τη συζυγική εστία τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο. Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο 60χρονος το μοιραίο πρωινό της Κυριακής, υπήρξε έντονος καβγάς με τη γυναίκα του στην κουζίνα και όταν εκείνη του επιτέθηκε λεκτικά και σωματικά, θόλωσε και τη σκότωσε. Έπειτα, όπως λέει, δεν θυμάται τι συνέβη.

Σήμερα, ακόμα μία γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στο Περιστέρι, συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Μετά και τις τρεις νέες γυναικοκτονίες, ο τραγικός αριθμός από την αρχή του έτους έχει φτάσει τις 8, την ώρα που το 2021 είχαν σημειωθεί 17.



iEidiseis.gr