MY KTEO

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Αρχιερατικός Εσπερινός Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στον Λάτα - Αλιβερίου

Το εσπέρας της Τρίτης 30 Αυγούστου και επι τη θεομητορική εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου η οποία επισφράγισε τον θεομητορικό μήνα Αύγουστο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης

Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη εις την ενορία του Λάτα - Αλιβερίου και χοροστάτησε του πανηγυρικού εσπερινού στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι  με την πλαισίωση απο τους Πανοσ Αρχιμ Αμφιλόχιο Διακάκη εφημέριο ιερού ναού Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου και Νεκτάριο Καπενή τους Πρωτοπρεσβύτερους  Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο Αγίου Λουκά - Αλιβερίου   Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου- Αλιβερίου τον Πρεσβύτερο Πανιαγιώτη Καμπόλη εφημέριο Γαβαλά και Λάτα και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.




Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και ευχήθηκε με τις πατρικές και εόρτιες του προς όλους τους παριστάμενους πιστούς απο την ευρύτερη περιοχή του  Αλιβερίου  που τίμησαν την εορτή κατακλύζοντας τον προαύλειο χώρο του ιερού παρεκλησίου.

Μετά το πέρας του πανηγυρικου εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και τέλος  εψάλει  η ιερά  παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο.

Φωτογραφίες Γεώργιος Μανώλης.