Evia Top: Σε «ανοιχτή γραμμή» με Παπαδημούλη ο Νίκος Ανδρουλάκης - Πρόβλημα με Καϊλή

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Σε «ανοιχτή γραμμή» με Παπαδημούλη ο Νίκος Ανδρουλάκης - Πρόβλημα με Καϊλή


Φουντώνει η υπόγεια αντιπαράθεση της ευρωβουλευτού με την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Το «Politico» έβγαλε χθες στη σέντρα την Εύα Καϊλή. «Η κ. Καϊλή είπε ότι "η Επιτροπή να πάει πρώτα σε χώρες που παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν spyware", ότι "αν μια χώρα λέει ότι δεν το χρησιμοποιεί, τότε δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω έρευνα" και ότι "εν πάση περιπτώσει, Ανδρουλάκης και Κουκάκης μπορούν να κληθούν αφότου ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία στην Ελλάδα"», επισημαίνει χαρακτηριστικά το «Politico».

Το ρεπορτάζ δεν διαψεύστηκε. Η Εύα Καϊλή, δηλαδή, λειτουργεί υπέρ του Μητσοτάκη, «υπονομεύει» τον Νίκο Ανδρουλάκη και εργάζεται αντίθετα από ότι η επίσημη ηγεσία των ευρωσοσιαλιστών στις Βρυξέλλες. Αποδεικνύει, επίσης, πως δεν ήταν λάθος η προσπάθεια να υποτιμήσει την παρακολούθηση Ανδρουλάκη λέγοντας πως και το δικό της τηλέφωνο παρακολουθούνταν - σαν να έλεγε «τι να κάνουμε, συμβαίνουν αυτά»!

Το REDCARPET σάς είχε ενημερώσει για τη δυσαρέσκεια της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη για την ευρωβουλευτή της και την υπόγεια σύγκρουση που αν συνεχιστεί δεν θα αργήσει να γίνει και δημόσια!

Προς το παρόν, πάντως, ο Νίκος Ανδρουλάκης φέρεται να είναι σε «ανοιχτή γραμμή» με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος πρωταγωνιστεί, μαζί με ξένους σοσιαλιστές ευρωβουλευτές, ώστε να ληφθεί απόφαση και να συζητηθεί το θέμα με τις παρακολουθήσεις στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου και να έρθει υψηλή αντιπροσωπία του σώματος στην Ελλάδα για να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές!  (Β. Σκ.)

Καϊλή και ΕΛΚ δίνουν μάχη να μην έρθει Επιτροπή από Βρυξέλλες για τους κοριούς
Την ίδια ώρα που δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο (σήμερα Bloomberg και Euronews) βοούν για το «ελληνικό Watergate», το Politico αποκαλύπτει σήμερα (26/8) ότι η ευρωβουλεύτρια με το ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή, αλλά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία, δίνουν μάχη να μην έρθει η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου στη χώρα μας για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

To Politico τονίζει ότι: «Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις ευρωπαϊκές πολιτικές οικογένειες Αριστεράς και Renew (φιλελεύθεροι) απέναντι στο ΕΛΚ να υπάρξει άμεσα ακρόαση Κουκάκη και Ανδρουλάκη και να επισκεφθεί την Ελλάδα η αρμόδια επιτροπή Ευρωκοινοβουλίου για θέματα spyware (PEGA) στις 30/8. Ο Πρόεδρος, μέλος του ΕΛΚ, τις μπλοκάρει».

«Η κ. Καϊλή είπε ότι ''η Επιτροπή να πάει πρώτα σε χώρες που παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν spyware", ότι, "αν μια χώρα λέει ότι δεν το χρησιμοποιεί, τότε δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω έρευνα" και ότι, ''εν πάση περιπτώσει, Ανδρουλάκης και Κουκάκης μπορούν να κληθούν αφότου ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία στην Ελλάδα», επισημαίνει το Politico.

Παράλληλα, αναφερόμενο επίσης στο «Μαξίμου-Gate, το Politico επισημαίνει σήμερα: «Ο Μητσοτάκης επιδιώκει να εκτρέψει τις κοινοβουλευτικές επιθέσεις που δέχεται για το σκάνδαλο της ελληνικής κατασκοπείας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνείται ότι εμπλέκεται σε τηλεφωνικές παραβιάσεις και λέει ότι ξένες δυνάμεις επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν το έθνος.

Κατά τη διάρκεια μιας έντονης συνεδρίασης της Βουλής την Παρασκευή (26/8), ο Μητσοτάκης κρύφτηκε και αρνήθηκε να απαντήσει στο βασικό ερώτημα: γιατί είχε παραβιαστεί το τηλέφωνο του Ανδρουλάκη, επικεφαλής του κεντροαριστερού κόμματος ΠΑΣΟΚ. Ο Αλέξης Τσίπρας, αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, της αριστερής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε το χακάρισμα ως «εγκληματική πράξη» και είπε ότι ο χειρισμός της υπόθεσης από τον Μητσοτάκη θα πρέπει να οδηγήσει στην παραίτησή του.

Ο Μητσοτάκης, ο οποίος αντιμετωπίζει εθνικές εκλογές το αργότερο το επόμενο έτος, δεσμεύτηκε να παραμείνει στην κυβέρνηση και να μην προκηρύξει πρόωρες εκλογές, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να παραμείνει για να εξασφαλίσει σταθερότητα απέναντι στις απειλές από ξένες δυνάμεις - που δεν κατονομάζονται».


iEidiseis.gr