MY KTEO

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Χαλκίδα: Μάγεψε η «Σμύρνη κόρη μου γλυκιά» από τον πολιτιστικό Σύλλογο «Αναπάλη»(ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο του μεγάλου αφιερώματος για τα «100 χρόνια Εθνικής Μνήμης» από τη Μικρασιατική καταστροφή, με αναφορά στις συνέπειες της Μικρασιατικής καταστροφής, την έλευση των προσφύγων

και την προσφορά τους στον τόπο μας ο Δήμος Χαλκιδέων και  ΔΟΑΠΠΕΧ, έχουν προγραμματίσει πλήθος εκδηλώσεων, τόσο στη Χαλκίδα όσο και τις Δημοτικές Ενότητες.

Χθες το βράδυ όσοι βρέθηκαν στο Θέατρο Ορέστης Μακρής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ξεχωριστή, όμορφη και γεμάτη συγκίνηση θεατρομουσικοχορευτική παράσταση από τον πολιτιστικό Σύλλογο «Αναπάλη», με τίτλο «Σμύρνη κόρη μου γλυκιά». Συμμετείχε η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «ΧΟΡΟΣΤΑΛΙΤΕΣ».

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα έδωσε το «παρών» απηύθυνε χαιρετισμό και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης που τα είχε όλα μουσική, χορό, τραγούδι, αφήγηση, πρόζα: "Δεν μας ταξιδέψατε μόνο στη Σμύρνη πριν και μετά την καταστροφή, αλλά σε όλη την ιστορία του Ελληνισμού τα τελευταία 100 χρόνια. Μας κάνατε και ανατριχιάσαμε, μας κάνατε να δακρύσουμε. Και είναι πολύ ευχάριστο που ο κόσμος αγκάλιασε την εκδήλωση και ιδιαίτερα οι κάτοικοι της Νέας Αρτάκης, που για μια ακόμη φορά αποδεικνύουν ότι έχουν πολιτιστικές ανησυχίες και είναι άξιοι συνεχιστές των ανθρώπων που σήμερα θυμόμαστε και τιμούμε".

Παρούσα ήταν και η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Ελένη Αϊδίνη, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Αναγνωστάκης, κ.α.