MY KTEO

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Συναντήθηκαν με την Περιφερειακή Αρχή οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι του Ληλαντίου



Η ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων Ληλαντίου μετά τη συνάντηση που είχαν πλημμυροπαθείς κάτοικοι της περιοχής με την Περιφερειακή Αρχή.

"Η χτεσινή μας παρουσία στην περιφέρεια δείχνει ότι όσο συνεχίζουμε να διεκδικούμε τόσο πιέζονται. Μπήκαν χτες κιόλας τα μηχανήματα της ανάδοχου εταιρείας στο ποτάμι και ξεκίνησαν εργασίες απομάκρυνσης χωμάτων που είχαν παύσει εδώ και καιρό. Για την μελέτη οριοθέτησης του ποταμού δεσμεύτηκαν ότι θα μας την παρουσιάσουν τον Οκτώβρη. Επίσης ότι το πρώτο έργο θα είναι να αποκαταστήσουν το σημείο που έσπασε το ποτάμι και πέρασε το νερό στον Άγιο Νικόλαο.

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά απάντησαν κυνικά στο αίτημά μας για ολοκληρωμένη παρέμβαση από τις πηγές μέχρι τις εκβολές του ποταμού λέγοντας ότι τα αντιπλημμυρικά έργα είναι μια άσκηση κόστους - οφέλους. Δηλαδή θα προχωρήσουν με κατά τόπους έργα επειδή είναι η καλύτερη λύση με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Δε δεχόμαστε οι ζωές μας να μπαίνουν στο ζύγι. Δεν μπόρεσαν να πουν πότε θα είμαστε ασφαλείς. Μάλιστα παραδέχτηκαν ότι και μετά τις παρεμβάσεις που θα κάνουν, ο Λήλας μπορεί να υπερχειλίσει και πάλι. Η τοποθέτηση τους για ένα "έργο ρεαλιστικό" είναι αποκαλυπτική. Ρεαλισμός για αυτούς είναι να μην ξοδέψουν τόσα πολλά λεφτά. Ρεαλισμός για αυτούς είναι "Να περιορίσουμε τις συνέπειες της επόμενης υπερχείλισης του Λήλαντα και να μάθουμε στα παιδιά στο σχολείο πως αντιμετωπίζουμε ένα πλημμυρικό φαινόμενο" όπως ακριβώς μας είπε ο αντιπεριφερειάρχης.

Είναι τόσο κυνικοί που μας κούνησε το δάχτυλο ο αντιδήμαρχος Ληλαντίου ότι είμαστε αχάριστοι για τα έργα που έχουν κάνει. Που μας έριξαν και ευθύνες από την Περιφερειακή αρχή ότι φταίμε που χτίσαμε στο ποτάμι.

Για τις γέφυρες το μπαλάκι το πετάνε στο Υποδομών όπως και για τις αποζημιώσεις επαγγελματιών-αγροτών στο Οικονομικών.

Δεν σταματάμε εδώ ! Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μέτρα για την προστασία της ζωής μας και το επόμενο διάστημα θα προγραμματίσουμε νέες δράσεις."