MY KTEO

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας συναντήθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων


Συνάντηση με εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Αρχικά η Δήμαρχος τους ενημέρωσε σχετικά με τις προσλήψεις των σχολικών καθαριστριών – καθαριστών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, αναφέροντας ότι, πάγιο αίτημα του Δήμου είναι η αύξηση των επιχορηγήσεων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων, τονίζοντας ότι, ο Δήμος δεσμεύεται να μην μείνει καμία σχολική μονάδα ακάλυπτη.

Επιπλέον αναφέρθηκε στο έργο της ανέγερσης κτιρίου για το 26ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί με καταληκτική ημερομηνία την 11η Αυγούστου 2022, καθώς και στο 2ο Νηπιαγωγείο Δροσιάς, για το οποίο αναζητείται χώρος για την μετεγκατάστασή του.

Στη συνέχεια επεσήμανε όλες τις εργασίες και παρεμβάσεις, που έχουν υλοποιηθεί στα κτίρια και τις υποδομές όλων των σχολείων κατά τα τελευταία έτη, καθώς και για τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν άμεσα, όπως το έργο κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής (WC) για ΑμεΑ σε 30 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και η δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης, που θα τοποθετηθούν κυρίως έξω από σχολεία. Επίσης, ενημέρωσε ότι ήδη εκπονείται μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων.

Τέλος από κοινού τέθηκε το ζήτημα της δημιουργίας Πολυδύναμων Νηπιαγωγείων, που θα ανταποκρίνονται στα σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης και παράλληλα θα επιλύσουν διάφορα ζητήματα στέγασης των σχολικών μονάδων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπρος Γιαννούχος, η Αντιπρόεδρος Ιωάννα Σταμούλου και το μέλος Δήμητρα Κεραντζή.