MY KTEO

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Αποκάλυψη: Διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση μετά τις διακοπές σχεδιάζει ο Πρωθυπουργός


Μπορεί ο πρωθυπουργός να έχει αποκλείσει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του («με το ίδιο σχήμα θα πάμε στις εκλογές», έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές τον τελευταίο μήνα),
δεν έχει αποκλείσει όμως τις διορθωτικές κινήσεις!

Μετά τις διακοπές λοιπόν –πιθανότατα και πριν τη ΔΕΘ- ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσανατολίζεται σε ορισμένες αλλαγές στην κυβέρνηση, ορισμένες εκ των οποίων θα συνδέονται με «δομικές» διορθωτικές κινήσεις στο υπουργικό σχήμα.

Έτσι θα ορκιστούν ένας ή δυο νέοι υπουργοί και, σχετικά, περισσότεροι υφυπουργοί. Επιπλέον δεν θα αγγιχτεί κανείς από τους λεγόμενους «πρωτοκλασάτους» υπουργούς, όπως πχ ο Νίκος Δένδιας, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Θοδωρής Σκυλακάκης, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κοκ. Μέσω της ορκωμοσίας νέων υφυπουργών αναμένεται να ενισχυθούν και περιφέρειας που δεν διαθέτουν κυβερνητική εκπροσώπηση και που αντιμετωπίζουν, όμως, σοβαρό πρόβλημα.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο και αλλαγές στην κυβέρνηση θα γίνουν και ανασχηματισμός …δεν θα ανακοινωθεί. Επιβεβαιώνοντας έτσι και όλους εκείνους που επιμένουν πως τον ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός …δεν τον έχει!



ieidiseis.gr του  Βασίλη Σκουρή