MY KTEO

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Σάλος από την απόφαση του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού να απαγορεύσει την παράσταση "Πινόκιο" - Τι λένε η εταιρία παραγωγής και ο πρωταγωνιστής Τάκης Βαμβακίδης


Σάλος έχει ξεσπάσει από την απόφαση του Δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννη Κοντζιά να απαγορεύσει παιδική παράσταση με πρόφαση την παράνομη αφισοκόλληση που προηγήθηκε.

Το θέμα έφερε πρώτος στην επιφάνεια ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στο facebook.  Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ έγραψε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Λόγω της θέσης μου ως Προέδρου του ΣΕΗ, μου έρχονται πληροφορίες ότι συμβαίνουν απίθανα περιστατικά σε περιοδείες… Σε περιοδεία στην Εύβοια δήμαρχος δεν άφησε θίασο να παίξει γιατί έκανε παράνομα μικρή αφισοκόλληση», χωρίς ωστόσο να αναφέρει σε ποιο Δήμο της Εύβοιας σημειώθηκε το περιστατικό.

Τι συνέβη όμως…

Στον Νέο Πύργο του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 31 Ιουλίου η παράσταση «Πινόκιο» της Παιδικής Σκηνής Γιάννη Χριστόπουλου σε σκηνοθεσία Αναστάση Δεληγιάννη. Η εταιρία παραγωγής, όπως ισχυρίζεται είχε εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης της παραχώρησης του χώρου του Δημοτικού Σχολείου. Μια ημέρα πριν όμως ειδοποιήθηκε από το Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού ότι η παράσταση δεν θα πραγματοποιηθεί επειδή βρέθηκε μια αφίσα σε χώρο που δε θα έπρεπε.  

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας παραγωγής:

«Μια μέρα πριν την 31/7/2022, ημέρα πραγματοποίησης της παιδικής παράστασης «ΠΙΝΟΚΙΟ», στο δημοτικό σχολείο νέου Πύργου, ο Δήμος μας ενημέρωσε με επιστολή ότι δε θα πραγματοποιηθεί η παράσταση, επειδή βρέθηκε μια αφίσα σε χώρο που δε θα έπρεπε.  

Πρόκειται για τον ίδιο δήμο, που φέτος το καλοκαίρι δεν έχει ούτε μια πολιτιστική εκδήλωση, απαξιώνοντας τον πολιτισμό και εξαφανίζοντας κάθε πολιτιστική δραστηριότητα.

Πρόκειται για τον ίδιο δήμο, στον οποίο πέρυσι διαθέσαμε όλα τα έσοδα της παράστασης μας «το κρυφό σχολείο», για την ενίσχυση των πυρόπληκτων, για τους οποίους ας μας πει ο δήμαρχος τι έχει κάνει εδώ και ένα χρόνο. 

Πρόκειται για τον  ίδιο δήμο από τον οποίο κατάγεται η οικογένεια μας, η οποία επί 17 χρόνια δραστηριοποιείται στο παιδικό θέατρο, και κάθε χρόνο πραγματοποιούμε παραστάσεις. 

Πρόκειται για τον ίδιο δήμο, που αντί μας  επιβάλλει πρόστιμο, αν υποτεθεί ότι βρέθηκε παράνομη αφίσα, διαλέγει το επαχθέστερο μέτρο και ακυρώνει την παράσταση μια μέρα πριν, χωρίς καμία ειδοποίηση στους κατοίκους του δήμου που θα προσέλθουν κανονικά και χωρίς φυσικά να σκεφτεί τα έξοδα και τα χαμένα μεροκάματα των ηθοποιών και συντελεστών.

Πρόκειται για τον ίδιο δήμο που δε διαθέτει ούτε ένα στοιχειώδη χώρο (διαφημιστικά πλαίσια) όπως κάνει κάθε σοβαρός Δήμος για να μπορούμε να κάνουμε διαφήμιση των παραστάσεων μας και κάθε επαγγελματίας που θέλει να προβάλει την δουλειά του.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή θα κληθεί σύντομα να λογοδοτήσει για την παράνομη συμπεριφορά της.

ΥΓ1: Αρκεί κανείς να κοιτάξει στο διαδίκτυο για να διαπιστώσει το πλήθος των αρνητικών σχολίων για αυτή την ενέργεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

ΥΓ2: Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους του θεάτρου που μας συμπαραστάθηκαν επώνυμα

ΥΓ3: Όλα τα μεροκάματα των συντελεστών και ηθοποιών θα πληρωθούν κανονικά και ας μην πραγματοποιήθηκε η παράσταση.

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ»

Τάκης Βαμβακίδης προς Γιάννη Κοντζιά: «Για μια αφίσα ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΣ παράσταση ε; Ραντεβού στα γουναράδικα ή μαρμαρένια αλώνια ....διάλεξε...»

Λάβρος κατά του Δημάρχου ήταν και ένας εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης, Τάκης Βαμβακιδης. Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook ο γνωστός και πολύ αγαπητός ηθοποιός δεν χαρίστηκε στον δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού. 

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Στην Εύβοια αύριο κυριακή 31 Ιουλίου στο χωριό νέος πύργος προγραμματισμένη διαφημισμένη παράσταση- με επίσημο έγγραφο παραχώρησης του χώρου -  με το έργο ΠΙΝΟΚΙΟ ( σκηνοθεσία αναστάσης δεληγιάννης) με αυταρχικό  τρόπο και απαράδεκτη συμπεριφορά την ακύρωσε ...την απαγόρευσε ο δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς με πρόφαση την παράνομη αφισοκόληση όπως έχει κάνει και πριν 2 χρόνια για την παράσταση του συναδέλφου Φώτη Σπύρου!

Πρόστιμα βάζουν σε παράνομη αφισοκόληση όχι αποφασίζουμε και διατάζουμε να στερήσουμε το μεροκάματο αγωνιζόμενων ηθοποιών και τεχνικών και μάλιστα μετά από 3 χρόνια σκληρής ανεργίας...

Μα το σπουδαιότερο η πληγή στην δημοκρατία ...

Ένας δήμαρχος ,μοναδικός  σε όλο  τον πλανήτη γη πιστεύω ,κατεβάζει αφίσες και δεν μας δίνει το κλειδί του λουκέτου να μπούμε σε ένα προαύλιο ( έστω χωρίς καμαρίνι έστω χωρίς θεατρική υποδομή) ενός κρατικού δημοτικού σχολείου να πούμε στα παιδάκια , που ήδη αγόρασαν εισιτήρια , πως το μυστικό της ζωής είναι Η γνώση Η αλληλεγγύη και Η αγάπη ....όπως διδάσκει το έργο μας ο ΠΙΝΟΚΙΟ!!

Κ. ΚΟΤΖΙΑ τώρα ξεκινάει η μεγάλη παράσταση...!»

Μάλιστα ο κ. Βαμβακίδης δεν έμεινε εκεί αλλά με νεότερη ανάρτησή του σημειώνει: «Για μια αφίσα ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΣ παράσταση ε ? Ραντεβού στα γουναράδικα ""η μαρμαρένια αλώνια ....διάλεξε...»

Ενώ έκανε γνωστό ότι σήμερα θα κατατεθεί σχετική καταγγελία στο ΣΕΗ. «Και έχουμε συνέχεια...» τόνισε με νόημα ο ηθοποιός.