MY KTEO

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

Εφορεία αρχαιοτήτων Εύβοιας: Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός


Στις 2 και 3 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στο Κτήριο  Βλαχοθανάση κηρυγμένο μνημείο του Υπουργείου Πολιτισμού στα Καμάρια Ιστιαίας (ΦΕΚ 1258/Β/6-12-1980) με μεγάλη επιτυχία η performance «Από τη Μικρά Ασία στη Βόρεια Εύβοια» από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία olipoli στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός». 


Το Κτήριο Βλαχοθανάση, σημαντικό μνημείο της Βόρειας Εύβοιας με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον άνοιξε για το κοινό για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ως φόρος τιμής στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας που έχει πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

 Εκτός από την εκδήλωση του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»,  στον πρώτο όροφο του αρχοντικού παρουσιάζεται η φωτογραφική έκθεση με τίτλο: «Ιστορία και Μνήμη της Βόρειας Εύβοιας 1922-2022».

Εκτίθενται φωτογραφίες αρχαίων και βυζαντινών μνημείων της περιοχής καθώς και των αρχαιολογικών συλλογών Λίμνης και Ωρεών και φωτογραφικό υλικό της περιόδου της Μικρασιατικής Καταστροφής που παραχώρησαν Μικρασιάτες και ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νεοπυργιωτών Ευβοίας «Η Αναγέννηση». Στόχος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας είναι να εμπλουτιστεί η φωτογραφική έκθεση ώστε να παρουσιαστεί η ιστορία της Βόρειας Εύβοιας στο ευρύ κοινό.

 

                                                                       Η Προϊσταμένη της Εφορείας

                                                                             Αγγελική Γ. Σίμωσι

                                                                               Δρ. Αρχαιολόγος