MY KTEO

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Σ. Κεδίκογλου: Ανταμείβονται οι κόποι των μαθητών της Βόρειας Εύβοιας- Αμέριστη στήριξη από την Υπουργό Παιδείας


Ευχαριστήρια επιστολή στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως για την ΥΑ σχετικά με την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητών των πυρόπληκτων Δήμων της Εύβοιας

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως αναφορικά με την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης κατά την οποία οι μαθητές της τελευταίας τάξης και οι απόφοιτοι  Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων των Δήμων Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, εισάγονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.).

Η αξιότιμη Υπουργός, απέδειξε για άλλη μια φορά το ειλικρινές ενδιαφέρον της και την αμέριστη στήριξή της στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα με στοχευμένες ενέργειες και παρεμβάσεις που συμβάλλουν τα μέγιστα στην επίλυση ευαίσθητων θεμάτων σε περιόδους έκτακτων συνθηκών. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και την αποτελεσματική και ταχεία ανταπόκρισή της, οι  μαθητές που δοκιμάστηκαν κατά την προετοιμασία τους για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, νιώθουν να ανταμείβονται οι κόποι τους.

Είναι πρόδηλο ότι σε μια εποχή αλλεπάλληλων κρίσεων, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και επιδεικνύει γρήγορα αντανακλαστικά για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Εύχομαι από καρδιάς στους μαθητές της δοκιμαζόμενης Βόρειας Εύβοιας αλλά και όλης της Ελλάδας, να έχουν πίστη στις δυνατότητές τους και να επιδεικνύουν προσήλωση στους στόχους και τα όνειρά τους. Καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία!