4 μπούτια κοτόπουλου
1 ματσάκι θυμάρι
1 ματσάκι δεντρολίβανο
10-12 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα
300ml χυμό πορτοκαλιού
1/2 φλ. χυμό λεμονιού
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε ένα μικρό μπολ ρίχνεις το μέλι, τη μουστάρδα και 1 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύεις καλά
- Αλείφεις το κοτόπουλο με τη σως του μελιού
- Βάζεις τις πατάτες στο ταψί προσθέτεις το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και ακουμπάς από πάνω το κοτόπουλο
- Ρίχνεις το το χυμό λεμονιού, τον υπόλοιπο χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο
- Το ψήνεις για 50 περίπου λεπτά στους 180°C μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και να μαλακώσουν οι πατάτες
tlife.gr