MY KTEO

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας για το θέμα των καθαριστριών στα σχολεία


Αυτές τις μέρες οι Δήμοι του νομού μας καθώς και όλης της χώρας διενεργούν προκήρυξη για την πρόσληψη των καθαριστριών στα σχολεία. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών νομοθετεί και αποφασίζει για τις καθαρίστριες των σχολείων λες και η χώρα  έχει ξεμπερδέψει με την πανδημία. 

Σε συνεργασία με τους Δήμους τοποθετεί στα περισσότερα σχολεία καθαρίστριες με τρίωρες συμβάσεις. Αλήθεια έχουν αναλογιστεί πώς θα εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ; Πότε θα γίνεται η διαδικασία της απολύμανσης των επιφανειών και των χώρων; Γνωρίζουν πως τα σχολεία λειτουργούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα; Έχουν υπολογίσει πως φέτος αρκετά από τα σχολεία θα λειτουργούν μέχρι τις 5:30 το απόγευμα σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης; 

Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων με τις τοποθετήσεις των καθαριστριών στα σχολεία μας δεν ήταν και η καλύτερη. Με μεγάλη προσπάθεια όλων μας ,της εκπαιδευτικής κοινότητας, των Δήμων, τελικά μετατράπηκαν πέρυσι κάποιες τρίωρες συμβάσεις σε εξάωρες, που όμως δεν έλυσαν το πρόβλημα. Έχει αποδειχθεί περίτρανα πως οι καθαρίστριες είναι αναγκαίες σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων. Μόνο έτσι στις σχολικές μονάδες μπορούν να εφαρμόζονται πρωτόκολλα, ουσιαστική απολύμανση και καθαρισμός.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας ζητά για όλες τις σχολικές μονάδες καθαρίστριες πλήρους ωραρίου.

Ζητά από το Υπουργείο Εσωτερικών και τους Δήμους να δουν το ζήτημα με τη δέουσα σοβαρότητα. Αφορά στην υγεία και την ασφάλεια όλων μας ( μαθητών – γονιών – εκπαιδευτικών)