MY KTEO

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε θα πρέπει να «επισκεφτείτε» ξανά την πλατφόρμα


Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των δικαιούχων για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών στον ιστότοπο allazosyskevi.gov.gr καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία της επιλογής.

Σύμφωνα με τις διαδικασίες του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή», κάθε ωφελούμενος θα πρέπει να χρησιμοποιεί ένα μοναδικό και επιβεβαιωμένο (μέσω της ηλεκτρονικής του αίτησης) αριθμό κινητού.

Το κινητό χρησιμοποιείται ως μέσο ηλεκτρονικής ταυτοποίησης του ωφελούμενου (Φυσικού Προσώπου – κατόχου του κινητού) κατά τη διαδικασία αγοράς και συγκεκριμένα, για την αποστολή κωδικού μίας χρήσης μέσω του οποίου δίδεται η συναίνεση δέσμευσης επιταγής από συγκεκριμένο έμπορο.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους κανόνες του προγράμματος:
  • Δεν είναι δυνατή η χρήση του ίδιου αριθμού ταυτόχρονα από δύο διαφορετικούς ωφελούμενους/αιτήσεις.
  • Η χρήση / πιστοποίηση ενός αριθμού σε δεύτερη αίτηση, αναιρεί αυτόματα την πιστοποίηση του κινητού στην προηγούμενη (πρώτη) αίτηση.
  • Εάν μία εγκεκριμένη αίτηση απολέσει το μέχρι πρότινος επιβεβαιωμένο κινητό, δε θα έχει τη δυνατότητα λήψης κωδικού μίας χρήσης και επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας πώλησης με επιδότηση.
  • Στην περίπτωση αυτή, ο ωφελούμενος θα πρέπει να εισέλθει ξανά στην ηλεκτρονική του αίτηση (ακόμα και μετά την έγκριση της αίτησης ή/και την έκδοση των επιταγών) και να εισάγει-επιβεβαιώσει ένα νέο αριθμό κινητού, που δεν έχει χρησιμοποιηθεί από άλλη αίτηση στο Πρόγραμμα (μπορεί να το γνωρίζει διότι στις περιπτώσεις εισαγωγής ήδη υπάρχοντος αριθμού βγαίνει σχετικό ενημερωτικό μήνυμα).

newsbomb.gr