MY KTEO

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Κώστας Δημάς για κατεδάφιση επικίνδυνου κτηρίου στη Βρύση: «Το μέγεθος του κινδύνου είναι μεγαλύτερο από τον μπελά που μπορεί να βρω εγώ»


«Το μέγεθος του κινδύνου είναι μεγαλύτερο από τον μπελά που μπορεί να βρω εγώ» είπε ο αντιδήμαρχος Κονιστρών Κώστας Δημάς, με αφορμή τη συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κύμης Αλιβερίου για την αναγκαιότητα κατεδάφισης επικίνδυνου ετοιμόρροπου κτηρίου στη Βρύση Κονιστρών, στο οποίο ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου είναι συνιδιοκτήτης.

Το θέμα έφερε προς συζήτηση η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Αλεξάνδρα Θαλασσινού. «Στη Βρύση Κονιστρών υπάρχει στο κέντρο του χωριού ένα πάρα πολύ επικίνδυνο ετοιμόρροπο κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου, γύρω και κάτω από το οποίο κυκλοφορούν δημότες και παίζουν μικρά παιδιά» είπε η κ. Θαλασσινού και ζήτησε να μάθει πότε και αν η δημοτική αρχή προτίθεται να προβεί σε ενέργειες, ώστε να κατεδαφιστεί και να μην συμβεί κάποιο ατύχημα.

Ο Αντιδήμαρχος Κονιστρών Κώστας Δήμας, ενημέρωσε το σώμα ότι η αρμόδια Επιτροπή Κατεδάφισης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας δεν είχε συσταθεί μέχρι πρόσφατα, αλλά ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει τις διαδικασίες κατεδάφισης, αφού όπως υπογράμμισε ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από τον μπελά που μπορεί να βρει ο ίδιος από μια τέτοια ενέργεια. Έκανε γνωστό επίσης ότι το συγκεκριμένο θέμα έρχεται από παλιά και η Επιτροπή Κατεδάφισης της Περιφέρειας είχε αποφανθεί, κατόπιν αυτοψίας, ότι χρήζει βελτίωσης και επισκευής. 

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι απαιτείται η δημοτική αρχή άμεσα να πιέσει και να ζητήσει από την αρμόδια Επιτροπή να έρθει και πάλι να κάνει αυτοψία στο εν λόγω  κτήριο, να διαπιστώσει τη μεγάλη επικινδυνότητα του και να προβεί στην απαιτούμενη κατεδάφιση.