MY KTEO

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας για την απόφαση απόσπασης πέντε πυροσβεστών από την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια


Επιστολή διαμαρτυρίας για την απόφαση απόσπασης πέντε πυροσβεστών από την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια, απέστειλε η Ομοσπονδία Εμπορίου και  Επιχειρηματικότητας Εύβοιας προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Σίμο Κεδίκογλου και τους Βουλευτές Νομού Ευβοίας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως ακολούθως:

Θέμα: Επιστολή διαμαρτυρίας για την απόφαση απόσπασης πέντε πυροσβεστών από την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια

Αξιότιμε κε Υπουργέ, 
Δεκατρείς μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια, όπου η φωτιά έκαψε πάνω από 500.000 στρέμματα γης, έκπληκτοι ενημερωθήκαμε την απόφαση να μετατεθούν από το ΠΚ Μαντουδίου και την ΠΥ Ιστιαίας, πέντε Υπαρχιπυροσβέστες, γεγονός που προκαλεί βαθύτατη ανησυχία και προβληματισμό, αφού με τον τρόπο αυτό αποδυναμώνεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιστιαίας και το Πυροσβετικό Κλιμάκιο Μαντουδίου, για να καλυφθούν τυχούσες ανάγκες σε νησιά.
Η αναγκαστική μετάθεση πέντε Πυροβεστών από την Υπηρεσία Ιστιαίας και Μαντουδίου, χωρίς την αντίστοιχη κάλυψη των θέσεων, θέτει σε κίνδυνο την πυρασφάλεια ολόκληρης της περιοχής, καθώς και επίσης και των ίδιων των πολιτών της.

Η υπηρεσία αποδυναμώνεται, δεν θα είναι συνεπής στο έργο της αφού θα είναι στελεχωμένη με λιγότερα άτομα από αυτά που απαιτούνται, ώστε να προστατεύει σε περίπτωση κινδύνου, μία τόσο μεγάλη σε έκταση περιοχή (Δήμος Λίμνης - Μαντουδίου - Αγίας Άννας και Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού ) που ταυτόχρονα έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας σε περίπτωση πυρκαγιών ή πλημμυρών, λόγω του γεωγραφικού της χαρακτήρα. 

Πέρυσι, στις καταστροφικές πυρκαγιές ήταν κοινή διαπίστωση όλων, ότι η εν λόγω υπηρεσία χρειάζεται ενίσχυση. 

Αντί αυτού όμως επιλέχθηκε η αποδυνάμωση της υπηρεσίας και δημιουργείται με το τρόπο αυτό ένα αίσθημα εγκατάλειψης και ανασφάλειας στους κατοίκους.
Κατόπιν των ανωτέρω, με τη παρούσα επιστολή αιτούμαστε την ανάκληση της απόφασης σας και παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.

Με τιμή
Η Πρόεδρος της Ο.Ε.Ε.Ε
Παρασκευή Αγιοστρατίτη

Τα Μέλη
- Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Μαντουδίου και Περιχώρων Δήμου Κηρέως
- Εμπορικός Σύλλογος Λίμνης
- Σύλλογος Επαγγελματιών Αγίας Άννας
- Εμπορικός Σύλλογος Ροβιών
- Ένωση Εμπόρων Βιοτεχνών και Επαγγελματιών Δήμου Ωρεών
- Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Λ. Αιδηψού
- Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ιστιαίας
- Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Πευκίου & Αρτεμισίου