MY KTEO

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Ρεύμα: Γιατί είναι ασύμφορα τα σταθερά τιμολόγια - Crash test με τα κυμαινόμενα - Τι συμφέρει από 1/8


Αυξήσεις θα δουν στους λογαριασμούς ρεύματος όσοι καταναλωτές λήγει το σταθερό συμβόλαιό τους και πλέον θα εντάσσονται στο myHome Open, στο κυμαινόμενο τιμολόγιο της ΔΕΗ, με τιμή 0,48 η κιλοβατώρα (νύχτα), αντί 0,11 ευρώ (νύχτα) που ίσχυε με τα σταθερά τιμολόγια στο πρόγραμμα myHome Enter.

Το myHome Open θα ενεργοποιηθεί 01.10.2022, ενώ οι όροι και οι χρεώσεις του προϊόντος θα ανακοινωθούν 20.09.2022 στο dei.gr και διατηρείται το δικαίωμα αλλαγής προμηθευτή ή και προϊόντος.

Όσοι είχαν αποκτήσει σταθερό τιμολόγιο μέχρι την 31/7/2022 θα έχουν για ένα χρόνο την τιμή κοντά στο 0,25 ευρώ την κιλοβατώρα.

Για τους υπόλοιπους, που θα υπογράψουν νέα σύμβαση με τη ΔΕΗ, με ισχύ από 1 Αυγούστου 2022, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Χωρίς κρατική επιδότηση
Θυμίζουμε ότι πάνω από μισό εκατ. καταναλωτές είναι σήμερα σε σταθερά τιμολόγια. Ο μηχανισμός που έχει μπει σε εφαρμογή από 1η Αυγούστου καθιστά πλέον μάλλον ασύμφορα τα σταθερά τιμολόγια, διότι δεν έχουν πλέον κρατική επιδότηση, άρα το σύνολο της τιμής της κιλοβατώρας καλείται να το επωμιστεί ο καταναλωτής. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή τη τιμή της κιλοβατώρας από 1η Αυγούστου έχει αυξηθεί κατά 130%.

Παράδειγμα
Ένας καταναλωτής που έχει σταθερό συμβόλαιο έως 31 Ιουλίου, με 0.25 ευρώ την κιλοβατώρα, θα πληρώσει 100 ευρώ τον μήνα για 400 κιλοβατώρες, μέχρι να λήξει το συμβόλαιό του .

Όμως, ένας καταναλωτής που θα υπογράψει νέα σύμβαση από 1η Αυγούστου, με σταθερή τιμή, θα πρέπει να πληρώσει για την ίδια κατανάλωση 220 ευρώ τον μήνα. 

Ο πρώτος καταναλωτής όταν θα λήξει επίσης το συμβόλαιό του, αν ανανεώσει το συμβόλαιό του με σταθερό τιμολόγιο, θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. 


imerisia.gr