MY KTEO

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Ο Αντώνης Παρασκευάς στο eviatop: «Πτωτικά σε σχέση με πέρσι κινήθηκε η τουριστική κίνηση στη Σκύρο»


Πτωτικά σε σχέση με πέρσι κινήθηκε η τουριστική κίνηση στο νησί της Σκύρου σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο eviatop ο πρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Ξενοδοχείων Σκύρου Αντώνης Παρασκευάς. Η αιτία σύμφωνα με τον πρόεδρο είναι μια: η οικονομική δυσχέρεια των ελλήνων. 

«Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος παρουσίασαν μεγάλη πτώση σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι. Αλλά και ο Αύγουστος, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση, μπορεί να κινήθηκε σαφώς καλύτερα από τους δύο προηγούμενους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και πάλι πτωτικά σε σχέση με τον περσινό» είπε ο κ. Παρασκευάς. 

«Η Σκύρος στηρίζεται στους έλληνες τουρίστες σε ένα ποσοστό 70 % έναντι 30% των ξένων. Πάμε αντίστροφα με τα νησιά που στηρίζονται στους ξένους τουρίστες. Εκεί παρουσιάστηκε άνοδος. Στο νησί μας όμως όχι. Η οικονομική δυσχέρεια των ελλήνων μας επεφύλαξε ένα πτωτικό τουριστικά καλοκαίρι. Αν εξαιρέσουμε το 15νθημερο 5-20 Αυγούστου» τόνισε ο πρόεδρος και ξεκαθάρισε τέλος, ότι σε καμία περίπτωση η πτώση αυτή δεν οφείλεται στο κλείσιμο του παραλιακού δρόμου Στόμιο-Πλατάνα, που οδηγεί στο λιμάνι της Κύμης.