MY KTEO

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Fuel Pass 2: Ανατροπή στην αίτηση με τα ΑΦΜ στο gov.gr


Άλλαξε ο προγραμματισμός για τις αιτήσεις του Fuel Pass 2 στην πλατφόρμα του vouchers.gov.gr. Ευτυχώς, δεν μιλάμε για νέο φιάσκο, αλλά για μία ευχάριστη ανατροπή.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, Τρίτη 3 Αυγούστου όλοι οι δικαιούχοι του Fuel Pass 2, ανεξαρτήτως του ΑΦΜ, μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική αίτηση προκειμένου να πάρουν το επίδομα καυσίμων.

Μέχρι χθες γνωρίζαμε πως σήμερα θα μπορούσαν να κανουν αίτηση οι ΑΦΜ που λήγουν σε 8, 9 και 0, ωστόσο, στη σελίδα του επιδάτος βενζίνης πληροφορούμαστε πως η πλατφόρμα άνοιξε για όλους.

Παράλληλα, όσοι δεν γνωρίζουν πως να το κάνουν στο gov.gr μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΕΠ της περιοχής τους, όπου ένας υπάλληλος θα τους εξυπηρετήσει.

Μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις νεότερες ενημερώσεις από το iEidiseis, πατώντας ΕΔΩ.

Η νέα επιδότηση καυσίμων αφορά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, ενώ οι δικαιούχοι μπορούν και αυτή τη φορά να πάρουν τα χρήματα είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Στην πρώτη περίπτωση το επίδομα είναι 15 ευρώ υψηλότερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν ήδη υποβάλλει την φορολογική τους δήλωση, πριν την προχωρήσουν στην υποβολή της αίτησης, αφού λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021.

Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο υπόλοιπό σας στην ψηφιακή κάρτα μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

Πώς κάνετε αίτηση για βενζίνη στο gov.gr
Μπαίνετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr και επιλέγετε το Fuel Pass. Εισέρχεστε με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε και επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:
  • Διεύθυνση email
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού
Δύο βασικές προϋποθέσεις
  • Κάθε όχημα ή μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει επί του οχήματος και της μοτοσυκλέτας - μοτοποδηλάτου πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing).
  • Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα ή μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα, μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας.
Πότε γίνεται η κατάθεση της ενίσχυσης;
Η αποστολή των αιτήσεων που πληρούν τις προϋποθέσεις της δράσης προς τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα γίνεται το πρωί κάθε εργάσιμης ημέρας (εξαιρούνται ημέρες επίσημων και τραπεζικών αργιών).

Η πίστωση της ενίσχυσης είτε στην άυλη ψηφιακή κάρτα είτε στον επιλεγμένο τραπεζικό λογαριασμό γίνεται εντός ολίγων ημερών από την ημερομηνία επιτυχούς παραλαβής και επεξεργασίας της αίτησης της/του δικαιούχου από το Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα της επιλογής της/του.



iEidiseis.gr