MY KTEO

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Fuel Pass 2: Η «κρυφή» παγίδα που στερεί τα χρήματα από χιλιάδες


Από σήμερα οι δικαιούχοι που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και ο ΑΦΜ τους έχει λήγοντα 1,2,3,4,5,6,7 μπορούν να εισέλθουν στην ειδική πλατφόρμα στο vouchers.gov.gr και να κάνουν αίτηση για να λάβουν το Fuel Pass 2.

Αύριο «ξεκλειδώνουν» περισσότερα ΑΦΜ, ενώ από 4 Αυγούστου μπορούν όλοι ανεξαρτήτως ΑΦΜ να κάνουν αίτηση. Υπενθυμίζεται πως αίτηση - με βάση πάντα το ΑΦΜ - μπορούν να κάνουν και από τα ΚΕΠ.

Η δυσάρεστη έκπληξη
Σύμφωνα με το ΦΕΚ, δύο είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για λήψη του επιδόματος. Συγκεκριμένα κάθε όχημα θα πρέπει να δηλωθεί από ένα φυσικό πρόσωπο και κάθε όχημα πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, ασφαλισμένο και να έχει πληρωμένα τα τέλη της κυκλοφορίας.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα μία προϋπόθεση βασική και σχετικά... κρυφή. Αυτή έχει να κάνει με τη φορολογική δήλωση. Συγκεκριμένα, αν κάποιο φυσικό πρόσωπο που πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια δεν έχει υποβάλλει τη φορολογική του δήλωση για το 2021, το σύστημα δεν θα δεχτεί την αίτηση. Η υποβολή του Ε1 αποτελεί προϋπόθεση για να θεωρηθεί κάποιος δικαιούχος.

Τα μέχρι στιγμής από την ΑΑΔΕ δείχνουν ότι περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη τις δηλώσεις τους. Όσοι από αυτούς είναι ιδιοκτήτες Ι.Χ. μπορούν να τακτοποιήσουν το ζήτημα έως τις 30 Αυγούστου, που λήγουν οι δηλώσεις.

Η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή μέχρι και τη 1 Σεπτεμβρίου.

Τα ποσά του Fuel Pass 2
100 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 85 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

80 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 65 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

70 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται σε 55 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

60 ευρώ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το ανωτέρω ποσό διαμορφώνεται στα 45 ευρώ, εφόσον ο δικαιούχος επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Πώς κάνετε αίτηση για βενζίνη στο gov.gr
Μπαίνετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr (ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ) και επιλέγετε το Fuel Pass. Εισέρχεστε με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε και επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:
  • Διεύθυνση email
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού



iEidiseis.gr