MY KTEO

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Fuel Pass 3: Ενισχυμένος ο τρίτος κύκλος του προγράμματος - Πότε «κλειδώνουν» ποσά και δικαιούχοι


Στην τρίτη έκδοσή του το Fuel Pass 3 αναμένεται αν είναι ακόμα πιο εξελιγμένη, με γενναία επιδότηση αλλά και ευρεία κάλυψη των δικαιούχων.

Η νέα σταδιακή άνοδος της τιμής της βενζίνης, η ενεργειακή κρίση που μαστίζει Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και ο δύσκολος χειμώνας που βρίσκεται μπροστά μας, φαίνεται να έχουν παίξει καταλυτικό ρόλο στο κυβερνητικό επιτελείο για την εφαρμογή νέα επιδότηση καυσίμων με το Fuel Pass 3.

Στην τρίτη έκδοσή του το Fuel Pass 3 αναμένεται αν είναι ακόμα πιο εξελιγμένη, με γενναία επιδότηση αλλά και ευρεία κάλυψη των δικαιούχων.

Άλλωστε, κατά τον προηγούμενο καιρό έχουν εξαχθεί χρήσιμα συμπεράσματα από τους δυο πρώτους κύκλους του προγράμματος που δείχνουν ότι οι δικαιούχοι επιλέγουν την πίστωση των ποσών που δικαιούνται στον τραπεζικό τους λογαριασμό αντί της ψηφιακής κάρτας, παρότι προσφέρει μπόνους χρήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η πλειοψηφία των 2.000.000 δικαιούχων επέλεξαν την καταβολή του σε τραπεζικό λογαριασμό αντί σε άυλη κάρτα, μολονότι η δεύτερη επιλογή ήταν αυξημένη κατά 15 ευρώ, προκαλεί προβληματισμό.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι πολίτες προτιμούν τα μετρητά που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας. Δεν θα πρέπει λοιπόν να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να περιοριστεί η λίστα των δικαιούχων και το υπολειπόμενο ποσό να κατευθυνθεί προς τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα μέσω άλλου επιδόματος για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν προς το τέλος του Σεπτέμβρη, ενώ αναμένεται να οριστικοποιηθούν πριν το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη καθώς οι σχετικές εξαγγελίες θα γίνουν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πάντως, σημειώνεται ότι, σκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχουν ακόμα και για συνδυασμό του Fuel Pass 2 με την «επιταγή ακρίβειας». Στην πρώτη επιταγή δόθηκαν 200 ευρώ σε περίπου 2 εκατομμύρια δικαιούχους, ποσό που εκτιμάται ως μικρό. Δεν αποκλείεται οπότε το «περίσσευμα» από το fuel pass 3 να μεταφερθεί στην επιταγή ακρίβειας επιπροσθέτως των διαθέσιμων πόρων.


newsbomb.gr