MY KTEO

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Power Pass Ιουνίου: Εμβόλιμη πληρωμή χωρίς αίτηση, όχι για όλους


Νέα, επιπλέον, αλλά μικρότερα, ποσά θα δοθούν σε λίγες μέρες για το Power Pass. Ποιοι θα δουν χρήματα στον λογαριασμό τους.

Η διαδικασία του Power Pass ολοκληρώθηκε, όμως σε λίγες ημέρες, έρχεται μια νέα πληρωμή. Για να πάρετε τα χρήματα, δεν χρειάζεται να κάνετε νέα αίτηση.

Τα ποσά που μοιράστηκαν αφορούσαν αρχικά τους λογαριασμούς ρεύματος για τους μήνες από Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022. Στη νέα πληρωμή, θα μπουν ποσά, πολύ μικρότερα, για τους λογαριασμούς του Ιουνίου. Οι δικαιούχοι θα μοιραστούν ουσιαστικά -αναλογικά- 20 εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση που δόθηκε τον προηγούμενο μήνα για το εξάμηνο ήταν τελικά πολύ μακριά από τα 600 ευρώ για τους δικαιούχους.

Την ενημέρωση για τη νέα πληρωμή είχε κάνει το υπουργείο Οικονομικών, εξηγώντας ότι το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας που δόθηκε ήταν περίπου 260 εκατ. ευρώ. Επειδή όμως δεσμεύτηκαν συνολικά 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του Power Pass, αλλά και γιατί ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς εντός Ιουνίου 2022, η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει άλλη μία πληρωμή.

Έτσι, για τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί, θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου.

Ποιοι θα πάρουν επιπλέον επίδομα
Η εμβόλιμη πληρωμή θα γίνει σε όσους εγκρίθηκε ήδη η αίτηση και πήραν πάνω από το ελάχιστο ποσό της επιδότησης. Επομένως, όσοι δεν έλαβαν χρήματα ούτε στον πρώτο γύρο, δεν θα δουν κάποιο ποσό στον τραπεζικό τους λογαριασμό.



iEidiseis.gr