MY KTEO

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Ποιοι δεν θα πάρουν χρήματα στη νέα πληρωμή του Power Pass


Είκοσι εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν οι δικαιούχοι στη νέα πληρωμή του Power Pass για έναν έξτρα λογαριασμό ρεύματος. Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε, όμως, όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, θα δοθεί ένα επιπλέον, αλλά μικρότερο ποσό που θα καλύψει και τους λογαριασμούς του Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα ρεύματος δόθηκε για το χρονικό διάστημα από Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022. Επειδή για την υλοποίηση του προγράμματος δεσμεύτηκαν συνολικά 280 εκατ. ευρώ, αλλά τελικά το ποσό ήταν 260 εκατ. ευρώ, αποφασίστηκε να ξαναχορηγηθούν κάποια ποσά.

Ούτε αυτή τη φορά, ωστόσο, δεν θα πληρωθούν όλοι ανεξαιρέτως. Για να κάνεις αίτηση, έπρεπε να έχεις καθαρό οικογενειακό εισόδημα του 2020 έως 45.000 ευρώ, ενώ ούτε τα ΑΦΜ όσων έχουν σταθερό τιμολόγιο δεν γίνονταν δεκτά. Από όσους πληρούσαν τα κριτήρια, υπήρχαν και κάποιοι που δεν έλαβαν χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμού, αφού τα ποσά κάτω από 18 ευρώ που εκκαθαρίστηκαν δεν πληρώνονται.

Συνοπτικά, στην πληρωμή που θα γίνει τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου δεν θα πάρουν Power Pass:
  • Όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση εντός της προθεσμίας
  • Όσοι δεν πληρώθηκαν ούτε την πρώτη φορά
Τι θα γίνει με το Power Pass 2
Στις τελευταίες δηλώσεις που έκανε για το θέμα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε τονίσει πως αν οι τιμές του ρεύματος αυξηθούν και άλλο η Πολιτεία θα αυξήσει τη στήριξη, διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για κρατικές παρεμβάσεις. Είπε χαρακτηριστικά στον ANT1:

«Έχουμε κοστολογήσει όλα τα πιθανά μέτρα και ανάλογα με την εικόνα της οικονομίας θα τα υλοποιήσουμε».

Σε κάθε περίπτωση, οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στις 10-11 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ.


iEidiseis.gr