MY KTEO

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

Τουρισμός για όλους: Έρχεται νέα κλήρωση για τα voucher των 150 ευρώ για 200.000 άτομα


Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα. Έτσι σε κάθε δικαιούχο θα παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης.

Σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η κλήρωση στο tourism4all για τους αιτούντες του προγράμματος Τουρισμός για όλους. Οι δικαιούχοι του voucher των 150 ευρώ έχουν τη δυνατότητα να δουν τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

Το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους” επεκτείνεται σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού που αποφάσισε να συμπεριλάβει επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για διακοπές.  Τονίζεται ότι η νέα κλήρωση θα αφορά όσους έχουν κάνει ήδη αίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι 1,2 εκατομμύρια ήταν οι αιτήσεις που μπήκαν στο σύστημα, ενώ έχει ήδη γίνει η πρώτη κλήρωση για τους 200.000 πρώτους δικαιούχους του προγράμματος όπως και η ανάρτηση των πινάκων με τους κληρωθέντες.

Μάλιστα το αμέσως προσεχές διάστημα θα πιστωθούν και τα λεφτά στους δικαιούχους, ενώ θα υπάρξουν και αναλυτικές οδηγίες.

Δικαιούχοι
Σε κάθε δικαιούχο θα παρέχεται μία άυλη, ψηφιακή, προπληρωμένη κάρτα, στην οποία θα πιστωθεί το ποσό της επιδότησης. Τα χρήματα για τις υπηρεσίες διαμονής θα μεταφέρονται σε πραγματικό χρόνο στους παρόχους. Πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ, οικογενειακό εισόδημα έως 28.000 ευρώ, με το ποσό να προσαυξάνεται για κάθε παιδί, ενώ το ύψος της επιδότησης είναι ανά δικαιούχο στα 150 ευρώ και για ΑμεΑ στα 200 ευρώ

Πότε θα γίνει η νέα κλήρωση
Τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει η νέα κλήρωση για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι επιπλέον 200.000 αιτούντες του προγράμματος για διακοπές. Αυτό δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, από την αναφερόμενη στο πρόγραμμα και την εξαγγελία του πρωθυπουργού για διπλασιασμό των δικαιούχων.


Newmoney.gr