MY KTEO

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Σπουδαίες διακρίσεις για το τμήμα Β. Φυσικοθεραπευτών του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας!


Η Περιφέρεια Στερέας Ελλάδας επιβράβευσε πριν από λίγες μέρες, σε εκδήλωση που έγινε στη Λαμία, συνολικά 76 φοιτητές από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες, οι οποίοι πέτυχαν υψηλές επιδόσεις στις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κατέχοντας μια από τις τρεις πρώτες θέσεις ανά επιστημονικό πεδίο σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Μεταξύ αυτών, αρκετοί μαθητές από το ΕΠΑΛ Χαλκίδας, που δείχνει τη σωστή και οργανωμένη δουλειά που γίνεται, αλλά παράλληλα και τις διεξόδους που μπορούν να έχουν πλέον τα παιδιά μέσα από τα ΕΠΑΛ, όπου υπάρχει η δυνατότητα να συνδυάσουν την εισαγωγή τους σε μια πολύ καλή σχολή, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία για διάφορες δραστηριότητες.

Στο ΕΠΑΛ Χαλκίδας και συγκεκριμένα το τμήμα Φυσικοθεραπείας, αναδείχθηκε…πρωταθλητής, με τρεις μαθητές να παίρνουν το βραβείο στην εκδήλωση της Περιφέρειας!


Η Στελίνα Τζάνη πέτυχε την εισαγωγή της ως 1η στην Ελλάδα στην Μαιευτική Αθηνών!


Ο Οδυσσέας Μωυσίδης πέρασε στην Ιατρική Θεσσαλονίκης!


Η Κυριακή Γεωργίου πέτυχε την εισαγωγή της στην Εργοθεραπεία Αθηνών!

Το τμήμα Β. Φυσικοθεραπευτών του ΕΠΑΛ Χαλκίδας πέτυχε την απόλυτη επιτυχία και στο eviatop μίλησε η Χριστίνα Τοκατλίδου, εκπαιδευτικός του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας, που ήταν η καθηγήτρια του ανωτέρω τμήματος, οδηγώντας τους μαθητές της στο δρόμο της επιτυχίας.


Η Χριστίνα Τοκατλίδου, που είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας και του ΤΕΦΑΑ Αθηνών, αλλά και κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος του ΕΚΠΑ, ανέφερε για την επιτυχία του ΕΠΑΛ Χαλκίδας και ειδικότερα του τμήματός της:

‘’Τα τελευταία 15 χρόνια διδάσκω (εκτός των άλλων) τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα Ανατομία και Υγιεινή στο τμήμα Β. Φυσικοθεραπευτών του τομέα Υγείας.

Το γεγονός ότι δόθηκε στους υποψήφιους των ΕΠΑΛ το δικαίωμα να διεκδικήσουν θέσεις στις ανώτατες σχολές υγείας, είχε σαν αποτέλεσμα να έρθουν στο σχολείο μαθητές υψηλού επιπέδου.

Οι ποσοτικές και ποιοτικές αλλαγές των μαθητών έφεραν στο σχολείο σπουδαίες επιτυχίες σε σχολές όπως Κτηνιατρική, Ιατρική, Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, ΤΕΦΑΑ, Μαιευτική, Φαρμακευτική.

Προς μεγάλη χαρά μας, φέτος οι 3 πρώτοι επιτυχόντες των ΕΠΑΛ, απ’ όλα τα σχολεία της Περιφέρειας, τελείωσαν το τμήμα Β. Φυσικοθεραπευτών του 1ου ΕΠΑΛ.

Αυτά τα παιδιά είναι: Τζάνη Στελίνα (1η στη Μαιευτική Αθήνας), Μωϋσίδης Οδυσσέας (Ιατρική Θεσσαλονίκης), Γεωργίου Κυριακή (Εργοθεραπεία Αθήνας).

Επίσης τέσσερα παιδιά με πολύ υψηλές βαθμολογίες από το ίδιο τμήμα, πέρασαν στη Φαρμακευτική Αθήνας ο Κωνσταντίνος Λουλακάς, στη Μαιευτική Αθήνας η Ελένη Φραγκοπούλου, στη Μαιευτική Πτολεμαϊδας η Κατερίνα Καλυβάκη, και στη Φυσικοθεραπεία η Δήμητρα Δεμερτζή.

Οι φετινοί επιτυχόντες καθώς και οι επιτυχόντες των προηγούμενων χρόνων ήταν παιδιά που έμειναν στοχοπροσηλωμένα και το διάβασμα τους είχε επιμονή και διάρκεια, γι’ αυτό τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Είναι τύχη για εμάς τους εκπαιδευτικούς να συναντάμε τέτοιους μαθητές και θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που μπόρεσα να στηρίξω τις προσπάθειες τους και να γίνω κομμάτι της διαδικασίας της ενηλικίωσης τους’’.