MY KTEO

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2022 - Αύριο το «Φεγγάρι του θερισμού»: Από σήμερα «γεμάτο» το φεγγάρι


Η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου για το 2022, γνωστή και ως το «Φεγγάρι του θερισμού», λάμπει ήδη στο νυχτερινό ουρανό.

Η Σελήνη φαίνεται πλήρης σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι θα απολαύσουμε το ολόγιομο φεγγάρι του Σεπτεμβρίου για δύο διαδοχικά βράδια, σύμφωνα με το περιοδικό Almanac.

Πανσέληνος Σεπτεμβρίου 2022 – Πότε είναι
Η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου πρόκειται να λάβει χώρα το επόμενο Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα που θα σηματοδοτεί και την πρώτη πανσέληνο του φθινοπώρου για το 2022. Ωστόσο, ήδη από σήμερα, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, το φεγγάρι φαίνεται γεμάτο.

Σημειώνουμε ότι η πανσέληνος του Σεπτεμβρίου λαμβάνει χώρα περίπου δύο εβδομάδες πριν από την φθινοπωρινή ισημερία, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, οπότε μπαίνει και επίσημα το φθινόπωρο για το βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη.

Παράλληλα, η πανσέληνος του 2022 συμπίπτει με την περίοδο όπου ο Ερμής θα εμφανίζεται ανάδρομος, μία περίοδος που θεωρείται ως γεμάτη απρόβλεπτες καθυστερήσεις, δυσκολίες και αναποδιές από τους αστρολόγους.

Πότε είναι η επόμενη πανσέληνος
Η επόμενη πανσέληνος αναμένεται να λάβει χώρα την Κυριακή, 9 Οκτωβρίου και είναι γνωστή ως το «Φεγγάρι του κυνηγού».

Ένα σεληνιακό έτος 12 μηνών έχει 354 ημέρες, όμως το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, που χρησιμοποιείται από το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, περιλαμβάνει 365 ημέρες.

Αυτό σημαίνει ότι, ορισμένες φορές, σημειώνονται 13 πανσέληνοι σε έναν μόνο χρόνο, εντούτοις αυτό δεν θα συμβεί φέτος. Η επόμενη φορά που η Γη θα δει 13 πανσελήνους θα είναι το 2048.


iEidiseis.gr