MY KTEO

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Οι Πανελλήνιες 2023 «δίνουν» την ημερομηνία των εκλογών;


Πριν καν ανοίξουν τα σχολεία ανακοινώθηκε η ημερομηνία των Πανελληνίων 2023. Πώς συνδέεται με τις εκλογές.

Πότε θα γίνουν εκλογές; Από τα μέσα Ιουνίου πήραν «φωτιά» τα σενάρια με πιθανές ημερομηνίες και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Η αρχή είχε γίνει στις 15 Ιουνίου, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ είχε πει πως «πάντα συντρέχουν λόγοι για πρόωρες εκλογές». Αυτό κράτησε μέχρι τις 6 Ιουλίου, οπότε και ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής πια, έβαλε τέλος σε κάθε σεναριολογία και τοποθέτησε τις εθνικές κάλπες στο τέλος της τετραετίας:

«Επειδή ανησυχείτε για τις εκλογές, πότε θα γίνουν και μας λέτε καλύτερα τις προκηρύξουμε, θα σας ξαναπώ: Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Μία χθεσινή ανακοίνωση, ωστόσο, ήρθε να προκαλέσει νέα απορία. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, προτού καν ανοίξουν τα σχολεία, την ημερομηνία έναρξης των Πανελληνίων 2023. Ορισμένοι «είδαν» τη σύνδεση με τον διεξαγωγής των εκλογών, όμως σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν ακόμα και πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται πως οι Πανελλαδικές για τα ΓΕΛ ξεκινούν στις 2 Ιουνίου 2023 και ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ την 1η Ιουνίου ως τις 16 Ιουνίου.

«Εκλογές θα γίνουν το 2023, το λέμε επίμονα και καθαρά. Τον εκλογικό χρόνο δεν τον αντιμετωπίζουμε στο πλαίσιο μικροκομματικών παιχνιδιών. Το 2023 είναι η τελευταία χρονιά της τετραετίας, αν γίνουν τον Ιούλιο ή γίνουν τον Απρίλιο πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, δεν έχει μεγάλη σημασία».

Τα παραπάνω ανέφερε ο κ. Οικονόμου το πρωί, στην ενημερωτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, και τον εκλογικό νόμο, τόνισε:

«Συζητάμε και λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο που είναι ο κόσμος που θα ψηφίσει. Όταν γίνουν εκλογές το 2023, ο κόσμος θα λάβει όλα τα ζητούμενα για να αποφασίσει. Ο Πρωθυπουργός θα δώσει καθαρή απάντηση για τον εκλογικό νόμο στην ΔΕΘ, στην συνέντευξη Τύπου της Κυριακής».


iEidiseis.gr