MY KTEO

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022

Στα 240 ευρώ το επίδομα στέγασης των μαθητών στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της ΔΥΠΑ


Την ενίσχυση του επιδόματος στέγασης των μαθητών στις 50 Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) προανήγγειλε ο διοικητής της Υπηρεσίας, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Η ανακοίνωση αυτή του κ. Πρωτοψάλτη, γίνεται στο πλαίσιο της παρουσίασης της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης, με την ονομασία «Σπίτι μου!», σε συνέχεια των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Στα 240 ευρώ το επίδομα - Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια
Συγκεκριμένα, όπως είπε, το στεγαστικό επίδομα διπλασιάζεται από 120 ευρώ σε 240 ευρώ και διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια. Παράλληλα, ο κ. Πρωτοψάλτης διευκρίνισε ότι το μέτρο αυτό, που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τη φετινή σχολική χρονιά, αφορά 1.000 μαθητές.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε εκτενώς στην ακίνητη περιουσία της ΔΥΠΑ, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί και παρέθεσε συγκεκριμένα παραδείγματα. «Είναι ξεκάθαρη η ανάγκη της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της ΔΥΠΑ με κάθε πρόσφορο τρόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής, υπενθυμίζοντας ότι, για πρώτη φορά, έγινε καταγραφή της ακίνητης περιουσίας της ΔΥΠΑ.

Όπως υπογράμμισε, στόχος είναι μία σύγχρονη στεγαστική πολιτική.

Ποιοι οικισμοί ολοκληρώθηκαν
Τέλος, ο κ. Πρωτοψάλτης σημείωσε ότι η ΔΥΠΑ έκλεισε τις εκκρεμότητες του τ. ΟΕΚ (Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας) και ολοκληρώθηκαν οι οικισμοί Ελευσίνας-Κέρκυρας, ενώ προχωρά και η ολοκλήρωση των οικισμών με τις εργατικές κατοικίες σε Γρεβενά και Γιαννιτσά.

Ταυτόχρονα, όπως συμπλήρωσε, θα διατεθούν οι κενές κατοικίες (124 κατοικίες), που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή.


iefimerida.gr