MY KTEO

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Καταγγελία για πλειστηριασμούς: «Η εισπρακτική εταιρεία δεν με βάζει σε διακανονισμό» λέει μητέρα με 4 παιδιά


Κινδυνεύει με πλειστηριασμό μια διαζευγμένη μητέρα με τέσσερα παιδιά, τα δύο ΑΜΕΑ, επειδή η εισπρακτική εταιρεία δεν προχωρά σε διακανονισμό χρεών.

Αντιμέτωπα με τον κίνδυνο των πλειστηριασμών βρίσκονται αρκετά νοικοκυριά τα οποία έχουν λάβει δάνεια πρώτης κατοικίας.

Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται και μια διαζευγμένη γυναίκα, η οποία κινδυνέυει να χάσει το μοναδικό της σπίτι την Τετάρτη καθώς η εισπρακτική εταιρεία δεν δέχεται να βάλει τα χρέη της σε διακανονισμό.

Η ίδια μιλώντας στην κάμερα του ΟΡΕΝ, αναφέρει πως ίδια και τα τέσσερα παιδιά της - τα δύο εκ των οποίων ΑμέΑ- κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, ενώ έχουν ζήσει 17 μήνες χωρίς ρεύμα και 4 χωρίς νερό.

«Είμαι διαζευγμένη εδώ και περίπου 12 χρόνια. Ζούσαμε χωρίς ρεύμα για 17 μήνες και χωρίς νερό 4 μήνες. Εδώ και 2 χρόνια εργάζομαι ως σχολική καθαρίστρια. Ο μισθό μου είναι πολύ χαμηλός» ανέφερε περιγράφοντας της δυσκολίες που έχουν βιώσει.

«Είχα προίκα μια μονοκατοικία. Από τον σεισμό του 1999 έπαθε πολύ μεγάλη ζημιά και με τον τότε σύζυγο μου πήραμε ένα δάνειο για να σηκώσουμε το σπίτι μας. Υπήρχαν και τα παιδιά, που είχαν το πρόβλημα και ήθελα κάτι καλύτερο γι’ αυτά. Υπέγραψα και υποθήκευσα το σπίτι» είπε η γυναίκα.

Ο λόγος πάντως που η εισπρακτική δεν δέχεται να την εντάξει σε διακανονισμό ειναι διότι - όπως της είπαν - έχουν μπει όλα σε έναν κουβά και δεν υπάρχει διαχωρισμός τους.

Τα χρέη σήμερα για το σπίτι ανέρχονται στα 90.000 ευρώ, ωστόσο η εισπρακτική εταιρεία ζητά 1,5 εκατ. ευρώ, συνυπολογίζοντας τις οφειλές του πρώην συζύγου της, που έχει κηρύξει πτώχευση.

«Δεν μπαίνουν σε διακανονισμό η εισπρακτική λένε ότι τα έχουν βάλει όλα σε έναν κουβά» είπε με τον φόβο ότι την επόμενη ημέρα θα βρεθεί στον δρόμο μαζί με τα παιδιά της.



iEidiseis.gr