MY KTEO

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Το δάσος της Στενής (Δίρφυς) ανάμεσα στα πιο παραμυθένια δάση της Ελλάδας


Το Δάσος Στενής (Δίρφυς), αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο στην «καρδιά» της Εύβοιας. Απλώνεται στη νότια πλαγιά του όρους Δίρφυς που βρίσκεται κοντά στο χωριό Στενή της Κεντρικής Εύβοιας. Είναι ένα από τα 19 αισθητικά δάση της Ελλάδας και συγκαταλέγεται στο ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura για την προστασία της φύσης. Πλατάνια, καστανιές, δρύες, έλατα, αγριολούλουδα της περιοχής όπως παιώνιες και πρίμουλες και άλλα φυτά και δέντρα συνθέτουν το αισθητικό δάσος Στενής σε έκταση 500 εκταρίων. 

Το φυσικό περιβάλλον κόβει την ανάσα με την παλέτα χρωμάτων που διαθέτει, τα ψηλά δέντρα που κρύβουν τον ουρανό, τα τρεχούμενα ρυάκια και φαράγγια, τα μικρά άγρια ζώα και σπάνια πουλιά όπως πετρίτες και φιδαετοί. Όποια εποχή κι αν επισκεφθείτε το δάσος, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα αποκομίσετε μοναδικές εμπειρίες. 

Πορτοκαλί αποχρώσεις της φωτιάς πρωταγωνιστούν στο τοπίο του φθινοπώρου, σειρά έχει τον χειμώνα η κατάλευκη μαγεία, την οποία διαδέχεται η άνοιξη με το αναζωογονητικό πράσινό της, ενώ το καλοκαίρι οι κίτρινες αποχρώσεις πρωταγωνιστούν στο σκηνικό. Το Αισθητικό Δάσος Στενής είναι κατάλληλο για περπάτημα, πεζοπορία, ποδηλασία, παρατήρηση πουλιών και άλλα είδη δραστηριοτήτων.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

https://feelhellas.com/el/fairytale-forests-of-greece/